3 iunie 2020, 15:59

Proiect de Centenar: 100 de bicicliști, 100 de kilometri

Asociația „Clujul Pedalează”plănuiește să celebreze Centenarul Marii Uniri printr-un tur de ciclism inedit. Cei 100 de biciliști, vor parcurge o distanță de 100 de kilometri, din Culuj Napoca, până în Alba Iulia, chiar în ziua în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918.

„De 1 Decembrie, când se vor împlini 100 de ani de la Marea Unire, dorim din Cluj să venim 100 de biciclişti. Parcă este predestinat acest lucru, pentru că între Cluj-Napoca şi Alba Iulia sunt chiar 100 de kilometri. Noi am intitulat acest eveniment ‘100 de kilometri cât un veac de Unire'”, a afirmat Kertesz Levente, potrivit Agerpres.

Sursă Foto: Ciclism.ro

El a mai spus că fiecare din cei 100 de biciclişti va primi câte un drapel. „Să sperăm că vom găsi nişte sponsorizări, pentru că eu aş face şi nişte tricouri cu mânecă lungă cu însemnele României şi să le dăm fiecărui participant”, şi-a exprimat speranţa Kertesz Levente.

Președintele Asociației „Clujul Pedalelază” a mai precizat și faptul că grupul va pleca din Cluj-Napoca în mod simbolic de pe strada Eroilor nr. 6, de unde a plecat delegaţia care a reprezentat Clujul în 1918, atunci când s-a venit la Alba Iulia. Mai mult decât atât, printre cei 100 de biciclişti se va afla şi aiudeanul Polgar Levente, singurul sportiv cu dizabilităţi din lume care a participat la cel mai renumit ultramaraton din lume, 6633 Arctic Ultra.

În ultimii trei ani, Polgar Levente, care şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident de tren la vârsta de 6 ani, a alergat în cinstea Zilei Naţionale de la Aiud până la Sala Unirii din Alba Iulia purtând asupra sa drapelul României.

De data asta, el nu va mai alerga, ci are în plan să pedaleze şi el de la Cluj-Napoca până la Alba Iulia.

„1 Decembrie 2018 este mai mult decât Marele Centenar. Sărbătorim ceva care ne leagă. Ne leagă 100 de ani, ne leagă ţinuturile, ne leagă tradiţiile. Demonstrăm astfel că suntem uniţi. (…). Eu voi purta şi tricoul Invictus, voi reprezenta Invictus, ca de fiecare dată când alerg de Ziua Naţională, pentru a arăta astfel şi dragostea faţă de veteranii noştri, vechi şi noi”, a afirmat, miercuri, pentru AGERPRES, ultramaratonistul de etnie maghiară.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.