8 decembrie 2021, 2:29

Proiect de lege care să elimine diferenţele salariale dintre femei şi bărbaţi

Un proiect de lege este în dezbatere prin care diferenţele salariale dintre femei şi bărbaţi să fie eliminate.

În Finlanda, legea va da posibilitatea lucătorilor care suspectează discriminari bazate pe gen să aibă acces la o dezvăluire completă a veniturilor colegilor, astfel încât să poată contesta orice disparitate.

Deja se publică venitul impozabil al fiecărui cetăţean, un eveniment care creează o frenezie anuală în mass-media. Acest fapt a dus la o serie de contestaţii legate de politicile de confidenţialitate.

Se discută despre remedieri sistemice, cum ar fi salariile minime mai mari (deoarece femeile tind să ocupe în mod disproporţionat poziţii cu salarii mici), zilele de boală plătite sau concediile de maternitate mai bine remunerate, astfel încât femeile să nu fie dezavantajate în cariera lor.

Deoarece femeile deţin o parte disproporţionată din îngrijirea copiilor şi îngrijirea la domiciliu, chiar şi în epoca noastră mai iluminată, eşecul de a pune în aplicare sprijinul duce adesea la dezavantaje mai mari faţă de omologii bărbaţi. Deloc surprinzător, aceste remedieri tind să creeze societăţi mai echilibrate.

În UE, Finlanda se numără printre ultimele state din UE în ceea ce priveşte diferenţa de remunerare între femei şi bărbaţi. Femeile au câştigat cu peste 17% mai puţin decât bărbaţii în 2020, plasând țara aproape de partea de jos a listei ţărilor OECD (Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare) în ceea ce priveşte egalitatea salarială, scrie descopera.com.

Dacă va fi adoptat, experimentul finlandez va fi urmărit îndeaproape şi de alte ţări.

sursa foto: cursdepersuasiune.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.