CITIRE

Proiect inedit în Constanța și București: Cum poți...

Proiect inedit în Constanța și București: Cum poți adopta o pictură

Prin proiectul „Adoptă o pictură”, lucrări aflate în patrimoniul național au fost restaurate în urma donaţiilor unor persoane fizice.

Acesta va fi prezentat anul acesta publicului din Constanţa şi Bucureşti, iar anul viitor se va derula sub o nouă formă.

Anul acesta, proiectul se află la cea de-a doua ediție, iardonatori au fost Ioana Oancea Paimschi, Simona Sofia Duicu şi Ion Luchian, care au oferit pentru restaurarea a 12 lucrări 35.000 de lei. Alături de restauratoarea celor 12 lucrări, Sultana Ruxandra Polizu Guţă, donatorii au primit joi, în timpul vernisajului expoziţiei temporare „Adoptă o pictură! – 2”, din partea ICEM şi a Asociaţiei de dezvoltare regională Aegyssus plachete în semn de recunoştinţă.

„Vrem să ne reinventăm, aşa că nu mai lansăm anul acesta o nouă ediţie a acestui proiect. Vom face o analiză a patrimoniului Muzeului de Artă să vedem care este prioritizarea acestora în ceea ce priveşte intrarea în laboratorul de restaurare şi în primăvara viitoare vom iniţia cea de-a treia ediţie a evenimentului”, a spus Paul Tocanie, reprezentantul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” (ICEM) Tulcea care este şi preşedintele Aegyssus, pentru Agerpres.

Cele 12 lucrări din patrimoniul instituţiei tulcene vor fi prezentate publicului din Constanţa pe data de 20 noiembrie la Muzeul de Artă, apoi vor fi itinerate la Bucureşti.

Campania „Adoptă o pictură!” a fost anunţată pentru prima dată în anul 2016 pe o reţea de socializare. Evenimentul şi-a propus să salveze lucrări de patrimoniu degradate din cauza condiţiilor de expunere şi depozitare improprii, a durat o lună, iar organizatorii au reuşit să strângă fonduri pentru restaurarea a 12 din cele 14 lucrări incluse în campanie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.