21 iunie 2024, 7:32

Proiect inedit în România: ”Toate cultele creștine din oraș se roagă împreună în mai multe biserici”

Sâmbătă, 13 ianuarie 2024, începe „Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor 2024”, când toate cultele creștine din Oradea se roagă împreună în mai multe biserici.

Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău și pe aproapele tău ca pe tine însuți” este tema din acest an, preluată din Evanghelia după Luca.

Evenimentul începe pe 13 ianuarie, ora 18, cu o Seară a tinerilor, în Biserica Evanghelică-Lutherană, și se va încheia în 21 ianuarie, cu Octava de Rugăciune pentru Unitate 2024, în Catedrala „Sf. Nicolae”, scrie Bihoreanul.

În acest răstimp, fiecare reprezentant al unui cult va predica într-o biserică aparținând altui cult, de exemplu, conform extragerii făcute în acest scop, reprezentantul Bisericii Greco-Catolice va predica în Biserica Reformată.

„Proiectul Colectei Comune și pregătirea Cutiei Albe, prezentă la fiecare ediție a inițiativei, este anul acesta în grija Bisericii Greco-Catolice din Oradea.

Suma rezultată va fi alocată Centrului Social „Maria Rosa” al Caritas Eparhial Oradea, care oferă o masă caldă persoanelor defavorizate din orașul nostru”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

„La început de an avem din nou ocazia de a ne ruga împreună cu frații noștri din celelalte biserici și culte creștine.

Vă încurajez pe toți, preoți însoțiți de credincioși, să dăm curs invitațiilor cultelor creștine din orașul nostru și să trecem pragul acestora pentru a ne ruga împreună în această perioadă”, a transmis Preasfințitul greco-catolic Virgil Bercea.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol