26 ianuarie 2023, 14:31

Proiect inedit: Obiectele uzate vor fi transformate în artă la Timișoara

Aveți obiecte vechi depozitate în casă, garaj, curte sau în grădină? „Arta în comunitate” le colectează pentru a le transforma în artă.

Dacă sunteți interesați, selectați obiectele pe care doriți să le donați, fotografiați-le și trimiteți imaginile pe adresa de email:  [email protected]. Dacă obiectul sau obiectele dumneavoastră vor fi selectate, veți fi contactat de echipa „Arta în comunitate” și acestea vor fi transformate în obiecte de mobilier stradal sau obiecte de artă, scrie Tion.

Cele mai frumoase vor fi amplasate apoi pe spațiul verde din fața Galeriei Park, aflată pe str. George Enescu nr.1 din Timișoara. „Ne dorim să creăm în fața Galeriei Park un spațiu de întâlnire prietenos, în care să ne putem așeza pe scaune sau băncuțe la un pahar de vorbă și un schimb de idei creative. Va fi un spațiu artistic, deschis tuturor, creat în mod ecologic, prin recuperarea și reutilizarea unor materiale vechi”, a transmis artistul vizual Livia Mateiaș.

Obiectele aruncate de către timișoreni vor fi recondiționate și transformate în scaune, băncuțe, mese sau alte obiecte decorative. Astfel sunt reduse deșeurile, care sunt transformate în materie primă pentru noile creații artistice.

Inițiatorii proiectului caută în mod special scaune, măsuțe, bănci, cutii metalice, euro paleți sau alte obiecte care pot fi transformate în mobilier stradal. Însă organizatorii sunt deschiși să primească și alte propuneri creative.

Materialele se vor strânge în cursul lunii ianuarie. Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului „Arta în comunitate”, organizat de Uniunea Artiștilor Plastici Filiala Timișoara în parteneriat cu studioul artouching.

Sursa foto: tion.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol