8 iunie 2022, 5:09

Proprietarul companiei Blue Air va lansa o nouă companie aeriană

Hello Jets va fi cea mai nouă companie aeriană românească. Teodor Cristian Rada a înființat compania în luna februarie a acestui an și a obținut autorizație de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Un avion de la Blue Air a fost deja închiriat de către Hello Jets – este un Boeing 737-500, vechi de peste 31 de ani, cu o configurație de 126 de locuri și care a intrat în flota Blue Air în 2009. Hello Jets a avut nevoie de avion și pentru a satisface cerințele de certificare ca operator de transport aerian, dar și pentru a începe testarea noului concept.

Noua companie aeriană nu va face concurență firmei Blue Air, ci se va adresa unei piețe diferite de cea a operatorului low-cost. Va avea un model de business orientat pe distanțe lungi și, implicit, o flotă de aeronave și destinații total diferite de cele ale companiei Blue Air.

99,99% din capitalul social al Blue Air Aviation SA este deținut de Airline Invest SA, deținută de Teodor-Cristian Rada, iar restul de fratele acestuia, Mihai Cătălin Rada. Blue Air a fost fondată în 2004 și a fost profitabilă înainte de pandemie, cu un profit înainte de taxe de 6,75 milioane de euro pentru anul financiar încheiat la 30 septembrie 2019.

Hello Jets nu trebuie confundată cu Hello Jet, o companie de curse charter înregistrată în Germania. Vom vedea dacă această firmă va contesta numele noii companii înregistrate de Teodor Cristian Rada, din cauza posibilei confuzii care se poate crea. Domeniul de Internet hellojets.ro nu este încă înregistrat.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol