27 mai 2022, 19:15

Provocare culinară diplomatică: Ambasadorul Marii Britanii a gătit sarmale

Ambasadorul Marii Britanii în România Andrew Noble și-a surprins fanii de pe Facebook gătind sarmale. Acesta a acceptat provocarea ambasadorului României în Marea Britanie, Dan Mihalache, şi a gătit sarmale româneşti, videoclipul fiind publicat apoi pe rețelele de socializare. 

„Iniţiativa vine după ce Andrew Noble a fost provocat de Ambasadorul României în Marea Britanie Dan Mihalache să gătească un preparat românesc pe canalul celor de la The Hairy Bikers”, potrivit misiunii diplomatice, potrivit news.ro. 

„Astăzi o să gătesc pentru dumneavoastră preparatul meu românesc preferat. Este un preparat pe care l-am descoperit când am venit prima dată în România comunistă, în 1983. Atunci, nu se găsea în multe locuri. Acum, în Transilvania, în restul ţării, găsiţi acest preparat în orice restaurant. Este foarte popular”, a spus Andrew Noble.

Diplomatul a mai menționat: „La final, vom avea ceva atât de delicios, încât veţi presupune că a fost inventat în Yorkshire. Atât de bun este”.

Pe final, ambasadorul a ținut să le recomande britanicilor și cuce anume ar merge combinate: cu smântână, care „în perioada comunismului se găsea cu greu”, cu mămăligă, vin românesc sau bere.

Sursă Foto: romania-actualitati.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol