23 iunie 2024, 21:27

Provocare pentru artiști: Legende istorice, transpuse în benzi desenate

Legende istorice, transpuse în benzi desenate. Aceasta este provocarea pentru artiști, în acest an, la Concursul de benzi desenate cu tematică istorică, din cadrul Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov.

Evenimentul a ajuns la cea de-a 7-a ediție, fiind inițiat de Muzeul Județean de Istorie Brașov.

„Anul acesta am ales o temă care poate părea aparent ușoară, dar cu siguranță este foarte provocatoare. Noi ne așteptăm să primim chiar și legende populare în benzi desenate sau poate legende urbane sau, de ce nu, legende turistice. Ei trebuie să facă o lucrare, care să aibă minim două planșe, maxim opt planșe de benzi desenate, până în 26 iulie. Avem șase premii, ca de fiecare dată, în valoare de 1.500 lei fiecare, plus invitația de a participa la festival, la Brașov”, a spus reprezentanta Muzeului Județean de Istorie Brașov, Ioana Șchiopu, pentru Radio România Brașov.

Festivalul Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov va avea loc în perioada 15-18 august, la Casa Sfatului, Bastionul Țesătorilor, Piața Sfatului, propunând publicului expoziții, invitați surpriză, lansări de carte, dar și alte activități.

Procedura de înscriere:

Perioada de înscriere: 23 mai – 26 iulie 2024

Concursul se adresează tuturor creatorilor de benzi desenate cu tematică istorică, cu vârsta peste 18 ani

Ce trebuie să faci?

1.Să realizezi o bandă desenată, având ca temă o legendă istorică, de minim 2 – maxim 8 pagini.
2. Să o trimiți scanată la o rezoluție de minim 300 dpi, până în data de 26 iulie 2024 la adresa [email protected], împreună cu datele de contact.
3. Lucrările pot fi în engleză, franceză sau română.
Ce urmează apoi?
1. Un juriu format din 3 specialiști (artiști, istorici, scenariști) va juriza lucrările în perioada 27 – 31 iulie 2024 și va selecta lucrările care vor fi expuse în expoziție, cele care vor fi publicate în catalog și va desemna cei 6 câștigători.
2. Câștigătorii vor fi anunțați în data de 01 august 2024.
Care sunt premiile/beneficiile?
1. Cei 6 câștigători vor fi invitați să participe la festival în perioada 15-18 august 2024, având toate cheltuielile suportate de organizator și vor primi câte un premiu în valoare de 1500 lei/brut fiecare.
2. Artiștii selectați vor avea lucrările expuse în expoziția festivalului.
3. Artiștii selectați vor avea lucrările publicate în catalogul festivalului.

Aplicația trebuie trimisă exclusiv în format electronic pe adresa [email protected] până la data de 26 iulie 2024 (inclusiv) și constă în:

Lucrarea, având subiect inspirat din tematica „Legende istorice”, va avea format A3 – (copie) planșă/e, rezoluție de minim 300 dpi.

Subiectul ales poate fi abordat într-o lucrare care să conțină două până la opt planșe;

Sursa de documentare pentru lucrare trebuie menționată de către autor în mod obligatoriu și este luată în calcul în criteriul de selecție calitatea scenariului;

Informații suplimentare în care să precizezi dacă lucrarea a mai fost sau nu publicată sau dacă face parte dintr-o lucrarea publicată anterior/ în curs de publicare;

Scurtă biografie profesională (studii, expoziții, link-uri către/imagini pentru lucrările proprii etc.)

Criteriile de selecție pentru desemnarea celor 6 câștigători: calitatea graficii (stil grafic ales, execuție, originalitate);

– desen în creion (clasic sau digital);

– contur / tuș (clasic sau digital);

– culoare (clasic sau digital).

calitatea scenariului (cea mai buna adaptare a subiectului istoric);
calitatea benzii desenate – lucrarea finală ( grafică, compoziție, scenariu).

Prin participarea la selecție, autorii sunt de acord ca lucrările trimise în format electronic să poată fi folosite ca imagini în comunicarea Festivalului.

Trimiterea lucrării reprezintă acceptul fiecăruia privind utilizarea vizuală a imaginilor lucrării proprii de către Festivalul Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov, cu menționarea autorului și titlului.

Decizia de selecție a organizatorilor este finală.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol