18 mai 2024, 14:26

Psihologi la Cafea. Psihoterapia vine mai aproape de oameni

În luna conștientizării sănătății mintale, pe 17 mai, la ora 18:30, are loc prima ediție live a podcastului Psihologi la Cafea, unde publicul este binevenit. Gazde vor fi psihoterapeuții Cristina Ursu și Lucian Negoiță, iar locația evenimentului este Mindspace Business District din București. Biletele sunt disponibile pe Iabilet.

Psiho-live la cafea se adresează oricui își dorește să se familiarizeze cu psihoterapia, să primească răspunsuri, să clarifice nelămuriri și să capete tehnici și instrumente aplicabile imediat.

Podcast live

Este, totodată, și un eveniment care încurajează socializarea. Este întotdeauna benefic să cunoaștem oameni care au aceleași interese ca noi, oameni ce vor să facă o schimbare în bine în viața lor, oameni ce acționează ca ambasadori ai auto-cunoașterii, introspecției și sănătății mintale.

Podcastul „Psihologi la cafea”, de la care a pornit acest eveniment live, a debutat în decembrie 2022 având ca principal scop acela de a face psihoterapia puțin mai prietenoasă, pentru că:

  • Trăim în continuare într-o societate unde mersul la psiholog este catalogat drept „nebun” (deși în Manualul de Statistici și Diagnostice ale Tulburărilor Mentale [DSM] nebunia nu există ca boală);
  • De multe ori psihologia este percepută ca având un limbaj mai greu accesibil, mai academic, astfel că ne propunem să simplicăm terminologia și informațiile despre proces, să le facem mai accesibile.
  • Nu în în ultimul rând, spun cei doi organizatori și gazde ale evenimentului, „vrem să arătăm că terapia nu înseamnă doar tristețe, lacrimi și suspine. În terapie ne și distrăm. Mai spunem bancuri. Ne mai jucăm sau ne relaxăm.”

Din online în offline

Podcastul a fost fondat de către Lucian Negoiță, psihoterapeut acreditat de către Colegiul Psihologilor din România, formator și supervizor al Asociației de Hipnoterapie și Psihoterapie Cognitiv-comportamentală și Cristina Ursu, psihoterapeut cognitiv-comportamental acreditat de Colegiul Psihologilor din România, consilier de orientare vocațională și trainer de dezvoltare personală.

„După acești doi ani de activitate în online, doar noi doi, în diferite locații (cabinetul lui Lucian, biroul meu, online), o ascultătoare dragă nouă și-a manifestat dorința de a ne vedea și față-n față. Acest lucru ne-a convins să mergem și în offline astfel că pe 17 mai va avea loc prima ediție fizică, cu public. Poartă denumirea Psiho-live la cafea și se va desfășura în spațiul cozy oferit de Mindspace Pipera.”, povestește Cristina Ursu.

Subiectele le alege publicul

Ea menționează și că evenimentul își propune conectarea celor doi specialiști cu audiența, cu ascultătorii lor într-un mod cât mai interactiv. Publicul va sugera la fața locului subiectele podcastului astfel că vorbitorii vor putea răspunde pe loc, eficient și cu sens, problematicile participanților. „Timp de două ore, la cafea, ceai și biscuiți, vom povesti împreună, pe topicuri propuse de tine și vei pleca acasă cu multe insights și răspunsuri”, mai spune organizatoarea.

Mai multe detalii despre eveniment și despre cele două gazde ale sale se regăsesc în evenimentul de Facebook Psiho-live la cafea https://www.facebook.com/events/1065282858028284/.  Biletele se pot achiziționa de pe Iabilet iar studenții beneficiază de o reducere de 50%.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol