23 octombrie 2021, 2:18

Studenții la psihologie oferă sprijin pentru adolescenții din Ucraina (VIDEO)

Studenții la psihologie din Ucraina folosesc chat-ul online pentru a-i ajuta pe adolescenții vulnerabili să alunge gândurile de sinucidere, agresiune și anxietate. Sesiunile de consiliere online durează doar o oră. Pentru mulți dintre adolescenți, poate fi prima dată când au fost auziți, înțeleși și când au primit sfaturi.

Problemele din relație sunt principalul motiv pentru apeluri, dar consilierii discută și despre hărțuire, HIV, sex, COVID-19, neînțelegeri cu părinții și singurătate.

Consultările au fost posibile datorită mișcării Teenergizer, care reunește adolescenți din regiunea Europei de Est și Asia Centrală. Teenergizer, cu sprijinul Fondului Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) și ING Bank, proiectează și implementează proiecte pentru adolescenți, oferă conștientizare cu privire la HIV, sănătatea fizică și mentală.

Orice adolescent din Ucraina, Kârgâzstan, Kazahstan, Rusia și Georgia poate solicita ajutor psihologic online, gratuit și confidențial.

Tinerii care folosesc gama de servicii au între 13 și 25 de ani. În ultimul an, un lucru pe care-l au în comun este anxietatea cauzată de COVID-19 și restricțiile din cadrul blocajelor. Numărul consultărilor s-a dublat de la începutul pandemiei.

Foto: UNICEF


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.