29 mai 2023, 12:07

Psihologul Gelu Duminică despre scandalul momentului “Am văzut cum arată un om al cărui suflet face implozie”

Un subiect aprig discutat (și disputat) zilele acestea pe rețelele sociale. Să vedem și opinia unui psiholog. Gelu Duminică. Despre cazul unui influencer la modă, anume Ana Morodan, supranumită ”contesa Internetului”. Care ieri dimineață a produs un accident de circulație, iar apoi a fugit de polițiști. I-a fost reținut permisul, iar în cursul serii a fost oprită în trafic din nou, și, în plus, în urma testării, s-a constatat că aceasta consumase atât alcool, cât și substanțe psihoactive.

Joi, Ana Morodan a postat un mesaj pe contul său de Instagram în care vorbește despre iertare, în contextul în care a fost reținută marți după ce a făcut un accident, a fugit de poliție, a condus având permisul suspendat, fiind băută și sub influența drogurilor.
”Pentru copiii și tinerii care mă urmăresc și care visează să fie și ei influenceri. Nu faceți ca mine.

Să nu vă credeți mai puternici decât viața, să nu vă lăsați seduși de celebritate și să vă riscați totul pentru asta.  Să nu vă faceți că zâmbiți și că sunteți fericiți când nu mai e niciun pic de soare în viața voastră. Nu merită.

Pentru toți ceilalți, am greșit, îmi pare rău că v-am dezamăgit și sunt recunoscătoare că n-am făcut și mai mult rău.

Am vrut să fiu doar o fată iubită și fericită.

Acum mi-aș dori să fie posibilă o lume ca într-o poveste pe care am auzit-o odată.

Într-o comunitate din Africa, când un om greșește, tot satul vine și îl mângâie și îl îmbrățișează. Ei cred că toți suntem buni și avem nevoie mai mult ca oricând de înțelegere și dragoste umană, atunci când greșim.

Fiind blânzi cu cel care a greșit, îl ajută să se reconecteze la natura lui adevărată, cea bună.

Aveți grijă de mintea și sufletul vostru”, a scris Ana Morodan.

Iată, mai jos, opinia psihologului Gelu Duminică despre cazul Morodan. Poate unii veți spune că nu știți cine este Morodan. Poate unii veți spune că o urmăreați. Că o plăceați. Că o veți face în continuare. Morodan este, vrem sau nu, influencer în social media. Cum se comportă ea contează pentru mulți dintre cei care îi dau credit și o fac ”să crească”.

Dar să îl ascultăm pe Gelu Duminică:

Am cunoscut-o pe Ana Morodan acum vreo doi ani într-un eveniment organizat de BIZ și am vazut o femeie cu sufletul praștie care poza în divă. A vorbit mult despre depresiile ei și cum se afundă în muncă. Într-o discuție pe care am avut-o cu o prietenă chiar după prezentarea ei, am spus că mi-e puțin milă de ea și că se vede că la un moment dat va ceda sub presiunea celor din jur și mai ales sub ”biciul” pe care ea însăși îl folosește împotriva ei.

Ieri, eu am văzut cum arată un om al cărui suflet face implozie. Și cum inconștiența te poate acapara atunci când dependențele întreținute de cei din jur pun stăpânire pe tine. Azi văd cum mulți dintre cei care o ”idolatrizau” până ieri o atacă  furibund.

Ana a greșit teribil, și asta a spus și ea. Va plăti pentru asta (și economic, și legal) și bine că nu a suferit nimeni din cauza acțiunilor ei.  Însă eu mă uit la cei din jurul ei, care au ”mâncat” din celebritatea ei ca la niște complici și tăinuitori. Pentru că știau de labilitățile ei emoționale și au preferat să ”mănânce” în continuare fără a se gandi la omul care este. Și nici la sufletul ei. Au ”mâncat” fără milă până nu a mai rămas mai nimic.

Am auzit-o o singură dată vorbind și cred că am văzut-o de două ori în viața mea. Nu este genul meu de influencer și nici nu am colaborat vreodată. Însă era evident, pentru oricine avea ochi să vadă, ca la un moment dat va ceda. Sper ca Ana să înțeleagă ce a adus-o aici, cine îi este aproape, ce trebuie să facă și mai ales ce trebuie să învețe din ce i s-a întâmplat. Pentru că în spatele ”contesei” nu era decât o femeie speriată și, mai mult decât se crede, singură.

În rest, eu nu o judec! A greșit și va plăti! Eu sper să spun femeii Ana Morodan că îi sunt alături și că, dacă pot s-o ajut în vreun fel, o voi face! Și că tot ce i se întâmplă poate deveni punctul din care poate începe ”salvarea” sa….


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol