9 decembrie 2023, 11:03

Puiul de tigru „Covid”, noul membru al unei grădini zoologice din Mexic

Chiar dacă ne aflăm în plină pandemie de coronavirus, natura își urmează cursul ei firesc. Într-o grădină zoologică particulară, din estul Mexicului, a apărut un nou membru, un pui de tigru infonesiv, însă cu potențial de a deveni letal, a fost numit Covid, după virusul care a alarmat întreaga lume.

„Naşterea lui Covid este un cadou incredibil pentru grădina zoologică. Având în vedere ceea ce se întâmplă în acest moment, acest tigru este o rază de speranţă”, a declarat Kitzia Rodriguez, medic veterinar la grădina zoologică Bio Zoo din oraşul Cordoba, situat în statul mexican Veracruz, potrivit Agerpres. 

Cu toate că s-a născut în plună pandemie, pe data de 15 martie, Covid se descurcă de minune. El seamănă mai mult cu un tigru de pluș, decât cu unul bengalez. Încă nu se ține foarte bine pe picioare, dar sunetele pe care le scoate sunt promițătoare și cu siguranță va deveni o felină redutabilă.

„S-a născut foarte puternic, destul de înalt, deşi nimeni de la grădina zoologică nu şi-a dat seama că mama sa îl avea”, a precizat medicul veterinar.

Proprietarul Bio Zoo, Gonzalo Rodrŕguez, a acceptat propunerea fiicei sale de a numi micul pui după noul coronavirus. Acesta consideră că este o modalitate de creștere a conștentizării ecologiei și a protecției animalelor, dincolo de criza provocată de COVID-19.

„Este un nume de plin de speranţă, al unui virus care a ajuns să ne înveţe cum să avem grijă de noi, care cu siguranţă face rău, dar care ne învaţă totodată să reflectăm asupra necesităţii conservării planetei”, a declarat el.

Sursă Foto: thejakartapost.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol