3 martie 2021, 6:34

Purtarea măștii va deveni obligatorie în spații deschise și aglomerate. Ludovic Orban: Discutăm această posibilitate

Având în vedere contextul actual, autoritățile doresc implementarea unor măsuri pentru evitarea aglomerației în zonele cheie ale orașelor. Printre măsurile discutate se numără și posibilitatea de a impune purtarea măștii de protecție și în aceste spații, chiar dacă sunt în aer liber, anunță Digi24.

„Am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru situații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, de exemplu o piață sau o faleză, unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate”, a declarat Ludovic Orban, întrebat care sunt măsurile care vor fi luate pentru evitarea aglomerației pe litoral.

Acesta a mai menționat și faptul că măsurile sunt incluse în analiză și că autoritățile nu au ajuns încă la un conses în ceea ce privește impunerea lor.

„Încercăm să luăm măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire”, a adăugat Ludovic Orban.

Sursă Foto: Libertaea.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.