CITIRE

Purtătorul de cuvânt al Președintelui Iohannis ...

Purtătorul de cuvânt al Președintelui Iohannis – declarație de presă la Cotroceni

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a susţinut o declaraţie de presă la ora 14.00, la Palatul Cotroceni, conform Administraţiei Prezidenţiale.

Iată care sunt principalele declarații ale purtătorului de cuvânt!

„Presedintele considera ca recrificarea bugetara este o incalcare grosolana si blocarea unei institutii fundamentale. Consecintele sunt grave asupra actiunilor presedintelui Romaniei si implicit asupra reprezentarii statului roman. Dupa ce actuala majoritate parlamentara a incercat sa amputeze prerogativele presedintelui acum guvernul apeleaza la aceasta forma de sabotaj bugetar. Aici este vorba despre statul roman si despre cetatenii sai. Administratia prezidentiala a aflat saptamana trecuta din declaratiile premierului ca figureaza pe o lista a institutiilor statului care vor avea o rectificare negativa de peste 10 milioane de lei. Vineri 3 august, am aflat ca bugetul institutiei prezeidentiale este propus pentru diminuare cu 11,109 milioane lei. O asemenea rectificare de amploare, aproximativ 19% din bugetul aprobat, ar bloca efectiv activitatea in acest an […] Guvernul a ignorat cu buna stiinta toate argumentele. Reducerea bugetului administratiei prezidentiale este o decizie arbitrara bazata pe ratiuni strict politice. Guvernul il impiedica pe presedintele Romaniei sa isi duca la indeplinire exercitarea atributiilor sale constitutionale. Guvernul nu poate afecta prin deciziile sale functionarea niciunei institutii a statului.”, a declarat Madalina Dobrovolschi.

„Reducerea bugetului duce la imposibilitatea desfasurarii Summitul „Initiativei celor Trei Mari” de pe 17-18 septembrie, gazduit in Romania”


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.