23 iunie 2024, 11:09

Putem merge în Grecia de la mijlocul lui aprilie!

Aflat în vizită la București, ministrul grec al Turismului a dat câteva informații despre cum se va desfășura în această vară turismul către Grecia. Veste cea bună este că putem merge în Grecia de la mijlocul lui aprilie.

De când putem merge în Grecia?

Grecia se va deschide încă de la mijlocul lunii aprilie pentru turiştii veniţi din Uniunea Europeană, a declarat Charis Theocharis, ministrul grec al Turismului, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la București.

Cum poți intra în Grecia?

Intrarea în Grecia va fi permisă doar celor care înaintea călătoriei fie au fost vaccinaţi, fie au dobândit anticorpi în urma unei infecţii cu noul coronavirus sau vor prezenta un rezultat negativ al unui test pentru COVID-19 recent efectuat.

Se fac testări la graniță?

Toţi turiştii pot fi supuşi unor teste aleatorii, în acelaşi mod ca anul trecut. Cu toate acestea, o diferenţă semnificativă faţă de anul trecut sunt testele rapide, datorită cărora carantina, pentru cazurile pozitive, va fi instituită imediat, fără timpul de aşteptare de 24 de ore din 2020.

Declarații oficiale

„Este prima ţară pe care o vizitez în urma finalizării planului de deschidere a sezonului turistic. Avem un plan integrat de deschidere a turismului, un plan care anul trecut s-a dovedit un real succes, am demonstrat că se poate face turism şi în aceste condiţii”, a adăugat ministrul elen al Turismului.

Iniţial, Grecia a anunţat că va deschide graniţele pentru turişti începând cu 14 mai, în cazul în care evoluţia pandemiei va permite acest lucru. Până la acea dată, Grecia intenţionează să ridice treptat restricţiile cu privire la limitarea răspândirii virusului.

„Pentru turiştii din UE, inclusiv pentru români, Grecia se va deschide undeva la mijlocul lunii aprilie, înaintea sărbătorilor pascale. Ştim că ţara noastră este o destinaţie preferată pentru petrecerea acestor sărbători. Ca să poată veni cineva în ţara noastră trebuie să aibă un test negativ, fie să fie vaccinat, ori să fi trecut deja prin boală”, a spus Charis Theocharis.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol