23 aprilie 2024, 10:46

”Putin, asasin!”, ”Iubirea e mai puternică decât ura!”, ”Nu războiului!” – scandează mulțimea în fața bisericii unde se ține slujba pentru Navalnîi

Site-ul Nexta postează în flux continuu imagini de la ceremonia funerară a liderului opoziției ruse Aleksei Navalnîi, mort în circumstanțe neelucidate în colonia penitenciară din Arctica.

Sicriul lui Navalnîi a fost scos din biserică la mai puțin de o oră după ce a început ceremonia. Coada la biserică unde s-a oficiat slujba de înmormântare a lui Navalnîi se întindea pe câteva sute de metri, potrivit imaginilor video publicate de Mediazona.

Cortegiul funerar a ajuns la cimitirul Borisovskoie, care se află la 2,5 km de lăcașul de cult.

Fundația anticorupție a liderului opoziției ruse a postat imagini de televiziune în care oamenii aruncau cu flori în mașina funerară Navalnîi în timp ce strigau „Mulțumesc, Aleksei!”.

Un canal rusesc Telegram a postat, de asemenea, imagini cu oameni care aruncau flori în timp ce poliția păzea oamenii.

Deși autoritățile au interzis filmarea și fotografierea în biserica unde a avut loc slujba de înmormântare, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu mama opozantului rus, care și-a luat rămas bun de la fiul său.

Agențiile de presă și ziarele din Rusia au impus un veritabil „black out” mediatic față de înmormântarea lui Alexei Navalnîi, cel mai cunoscut opozant al președintelui Vladimir Putin în ultimii ani.

Părinții lui Aleksei Navalnîi, Anatoli Navalnîi și Liudmila Navalnaia, participă la slubja de înmormântare.

Cimitirul Borisovskoie, unde va fi înmormântat Alexei Navalnîi, este închis publicului, potrivit unui anunț fotografiat de două canale rusești, citate de Meduza.

Sursele nu precizează unde era afișat anunțul.

Scandări cu ”Putin, asasin!”, ”Iubirea e mai puternică decât ura!” și ”NU războiului!” au putut fi auzite în rândul mulțimii adunate în fața bisericii în care s-a ținut ceremonia funerară.
Pe rețeaua X (fostă Twitter) site-ul Nexta a publicat nenumărate imagini și filmări de la fața locului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol