19 octombrie 2021, 6:33

Putin, la ora adevărului. Ce visa în copilărie să ajungă la maturitate

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri, într-o conferință la Centrul Național de Copii de la Okean în Vladivostok, cu ocazia Zilei Cunoașterii, că și-a dorit încă din copilărie să devină spion.

„În ceea ce privește visele mele și împlinirea lor, mă pot considera un om fericit, deoarece în diferite perioade ale vieții o persoană își împlinește treptat visele în funcție de nivelul său de dezvoltare și de viziunea sa despre lumea exterioară. Așadar, apar obiective imediate, mai îndepărtate și strategice. Oricum, ca majoritatea copiilor, am vrut să fiu marinar, pilot și spion.

Am vrut să fac aceste lucruri și mi-am îndeplinit planul. Așa s-a dovedit a fi viața. Uneori, mă întreb chiar – cum s-a întâmplat asta. Aceasta este o problemă complicată. Nu poți doar să intri și să spui direct: «Vreau să fiu o spion» și să devii membru al serviciului de informații. Acest lucru nu este obișnuit, dar așa s-a întâmplat în cazul meu”, a declarat Vladimir Putin, în fața tinerilor de la Centrul de Copii din Okean.

Ascensiunea lui Vladimir Putin la putere poate reprezenta cu uşurinţă subiectul unui roman sau al unui film, în care acţiunea ar fi presărată cu spioni, conflicte armate, oligarhi, petrol sau judo.

Preşedintele Rusiei este pasionat de romanele de spionaj şi de show-urile TV.  Putin se pare că îndrăgea foarte mult seria de romane „17 Clipe ale unei Primăveri”, care a fost ulterior transformată într-un serial TV. Romanele aveau ca personaj principal un agent dublu – Max Otto von Stierlitz (născut Vsevolod Vladimirovici Vladimirov), care s-a infiltrat în elita nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Ceea ce m-a uimit întotdeauna a fost cum un om a reuşit mai mult decât o armată întreagă”, declarat Putin referitor la seria de romane, amintește mediafax.ro.

Într-un moment gen „viaţa imită arta”, Putin a ajuns chiar el în pielea personajului din „17 Clipe ale unei Primăveri”. În 1985, KGB-ul l-a trimis pe Putin la Dresda, în Germania de Est, unde a trăit sub acoperire cu numele de „Mr. Adamov”. Potrivit unor informaţii, Putin a învăţat limba germană atât de bine că era capabil să imite anumite dialecte. Spre deosebire de alţi agenţi KGB, lui Putin îi plăcea să-şi petrească timpul cu germanii.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.