Site icon Editia de Dimineata

Putin s-a dus în oraşul ucrainean devastat Mariupol. A făcut turul orașului la volanul unei mașini

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat la Mariupol, oraş ucrainean devastat de bombardamente, a anunţat duminică serviciul de presă al Kremlinului, citat de agenţiile de presă ruse, preluate de cele internaţionale.

Este prima deplasare a liderului rus în acest oraş-port din Ucraina ce fusese sub asediu luni de zile şi fusese ocupat de armata rusă în luna mai 2022.

Potrivit Kremlinului, Vladimir Putin s-a deplasat la Mariupol cu elicopterul şi a făcut un tur al oraşului, el însuşi la volanul unei maşini.

Vladimir Putin a discutat cu localnici, a vizitat locuri de interes şi a primit un raport asupra lucrărilor de reconstrucţie din acest oraş devastat, potrivit aceleiaşi surse.

Vladimir Putin a mai întreprins sâmbătă o vizită-surpriză în Crimeea, peninsula anexată de Rusia în 2014, pentru a marca nouă ani de la anexare.

Cele două vizite au avut loc la mai puțin de 48 de ore după ce Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin pentru crime de război.

Liderul de la Kremlin este vizat de suspiciunea de deportare ilegală a unor copii din Ucraina și transfer ilegal de persoane de pe teritoriul Ucrainei în Federația Rusă.

Un mandat similar a fost emis și pentru Maria Alekseievna Lvova-Belova, comisarul rus pentru drepturile copilului, pentru aceleași acuzații.

Sursa foto: kremlin.ru/Anna Sadovnikova

 

Exit mobile version