15 iulie 2024, 23:07

„Putin vs. Occident”, documentar special la HISTORY Channel

HISTORY Channel difuzează sâmbătă, 18 iunie, de la ora 22:00, documentarul „Putin vs. Occident”, o radiografie a strategiei sale politice și militare și a impactului acesteia asupra întregii lumi.

De la războiul în Siria și Ucraina la politica europeană și atacurile cibernetice, Putin s-a metamorfoza într-o figură cheie în relațiile internaționale.

Cu toate acestea, în 2012, Rusia era o putere de mâna a doua, înconjurată de alianța NATO în expansiune. Putin a fost destabilizat de când controversata sa realegere a declanșat valuri de proteste.

S-a dovedit a fi un strateg de invidiat, exploatând slăbiciunile Occidentului și folosind crizele ucrainene și siriene pentru a se poziționa ca actor principal în afacerile internaționale.

Pe măsură ce s-au desfășurat aceste crize, ele au dezvăluit psihologia complexă, manipulativă a omului de stat.

Documentarul „Putin vs. Occident” aduce în prim plan relatări remarcabile de la foști miniștri, consilieri, diplomați și experți care discută despre întâlnirile lor cu Putin și despre confruntarea, manipulările și intrigile pe care le-au experimentat.

Printre aceștia se numără fostul președinte francez François Hollande, Antony Blinken (consilier al lui Barack Obama în perioada 2012-2015), Leon Panetta (fostul secretar al apărării în administrația Barack Obama și director CIA), Vladimir Yakunin (prieten apropiat al lui Putin) sau oligarhul Konstantin Malofeyev.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol