1 octombrie 2023, 15:24

Puțină bărbăție din partea ONU nu strică: „E o invazie! Nu există trupe ucrainene pe teritoriul Federației Ruse, dar există trupe ruse pe teritoriul Ucrainei”

ONU, ca și OMS sunt organizații mondiale care deseori dau rateuri. Pentru că, probabil, așa au fost construite. Nu intrăm în amănunte, sunt vizibile. Și totuși, Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, aflat în vizită la Moscova a reușit să enerveze autoritățile de la Moscova prin declarațiile sale.

Guterres nu a fost deloc finuț în declarații ci a spus-o de-a dreptul: „Există un aspect care este foarte clar și evident, pe care nu-l poate schimba niciun argument. Nu există trupe ucrainene pe teritoriul Federației Ruse, dar există trupe ruse pe teritoriul Ucrainei”.

Este vorba, fără doar și poate, de o invazie, a mai insistat Antonio Guterres, care a desființat retorica Rusiei referitoare la așa-numita „operațiune specială” a armatei ruse în Ucraina.

Declarația a fost făcută de șeful ONU în cadrul unei discuții avute la Moscova cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

„Potrivit Federației Ruse, avem de-a face cu o operațiune specială, cu obiectivele deja anunțate. Potrivit Națiunilor Unite, în conformitate cu rezoluțiile adoptate de Adunarea Generală, invazia rusă din Ucraina constituie o încălcare a integrității sale teritoriale și o încălcare a Cartei ONU”, a declarat Guterres.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol