13 ianuarie 2023, 22:29

Queen, prima formație din lume care a fost onorată de Royal Mint cu monede de colecţie

Queen a devenit a devenit prima trupă din lume care a fost onorată de Royal Mint cu monede de colecţie, care vor intra în curând în circulaţie și care au fost lansate astăzi, anunță Ultimateclassicrock.com.

„Este un moment de genul «Cine ar fi crezut?!». Avem o monedă de 5 lire sterline, emisă de Royal Mint, personalizată. Pe o parte este regina, pe cealaltă parte, Queen. Asta nu s-a mai întâmplat până acum. Va fi disponibilă pentru cumpărare în mai multe variante, însoţite de cutii special realizate”, a precizat May într-un mesaj video, postat pe pagina oficială de Facebook a trupei.


Moneda a fost creată cu ocazia celebrării a aniversării celor 50 de ani de existență a trupei, designul acesteia fiind proiectat de Chris Facey, un susținător al grupului lui Freddie Mercury.

„Prima mea amintire despre Queen a fost aceea în care am auzit „Bohemian Rhapsody” în filmul Wayne’s World , iar de atunci am fost un mare un mare fan”, a spus el pentru ITV .

Fiecare monedă prezintă un detaliu al instrumentelor muzicale ale trupei, cu tastele pianului lui Mercury apăsate pentru a cânta primele note ale celebrei balade „Bohemian Rhapsody”.Chitaristul Brian May mai spunea pe site-ul său : „Acest lucru este extraordinar „ Cine și-ar fi putut imagina ”. Când am început ca să performăm ca și Queen, până și atingerea primei trepte către recunoaștere părea îndepărtată și de neatins. Faptul că muzica noastră este celebrată la un asemenea nivel este o adevărată onoare.”

Sursă Foto:G4Media.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol