17 septembrie 2021, 0:28

Quentin Tarantino ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD devine roman

De obicei filmele se inspiră din cărți. Există și procedura inversă, se numește novelizare, și presupune transformarea unui scenariu (de obicei al unui film de succes) în carte.

Dar când romanul are la bază un scenariu sau un film atât de cunoscut, putem vorbi de un adevărat eveniment.

„Once Upon a Time in Hollywood” va fi prima carte de ficțiune a lui Quentin Tarantino. Va apărea în primăvara-vara lui 2021, la prestigioasa editură HarperCollins.

Interesant este faptul că volumul nu va fi o copie fidelă a filmului. Va „amplifica” povestea originală a lui Tarantino, scrie Variety.

Quentin Tarantino ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD. Ce se întâmplă în film?

În film, în centrul atenției se află actorul de televiziune Rick Dalton (interpretat aici de Leonardo DiCaprio) şi dublura lui, cascadorul Cliff Booth (Brad Pitt). Acțiunea este plasată la finalul anilor ’60. Iar din distribuție mai fac parte Margot Robbie, Timothy Olyphant, Dakota Fanning, Luke Perry și Al Pacino.

Producția are un scor de 7,6 pe IMDB și a obținut două premii Oscar, unul pentru scenografie și altul pentru Brad Pitt, cel mai bun actor în rol secundar. Pe lângă cele două Premii ale Academiei, filmul a mai cules alte opt nominalizări Oscar.

„În anii 1970, romanele bazate pe filme au fost primele cărţi pentru adulţi pe care le-am citit”, spune Tarantino. „Şi astăzi port încă o nemaipomenită afecţiune acestui gen. Aşadar, ca pasionat de novelizări, sunt mândru să anunţ «Once Upon a Time in Hollywood» ca fiind contribuţia mea la acest subgen al literaturii deseori marginalizat, dar iubit. Sunt de asemenea încântat să îmi explorez mai mult personajele şi lumea lor într-un demers literar care va putea (sper) sta alături de omologul cinematografic”.

Planurile lui Tarantino nu se opresc însă aici. În cadrul aceluiași contract cu Editura HarperCollins mai figurează un proiect. Cea de-a doua carte a lui Tarantino va fi un volum de non-ficţiune, „Cinema Speculation”. Nimic altceva decât o incursiune în cinema-ul anilor 1970. Volumul va cuprinde cronici şi scrieri personale ale cineastului.

Draga Olteanu Matei, 1933-2020. „Da, las ceva în urma mea… Am făcut-o cu toată inima şi le mulţumesc tuturor celor care m-au primit în casele lor”

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.