19 ianuarie 2023, 23:14

Rachete rusești au căzut în Polonia. Incident grav la graniță, soldat cu doi morți

Două rachete au căzut pe teritoriul Poloniei, a informat postul de radio local ZET, citând surse neoficiale. Presa susține că incidentul a avut loc în zona satului Przewoduv din Voievodatul Lublin, la granița cu Ucraina.

AP și Washington Post au citat un înalt oficial american din domeniul securității, care a spus că e vorba de rachete rusești.

Rachetele au lovit uscătorul de cereale. Potrivit datelor preliminare, două persoane au murit.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a convocat o reuniune a Comitetului pentru Securitate al Consiliului de Miniștri, după ce a raportat incidentul. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Petr Muller, a promis că toate datele prezentate la ședință, „dacă este posibil, vor fi prezentate cât mai larg posibil opiniei publice”. El a cerut, de asemenea, să nu publice informații neconfirmate.

Sky News: Presa poloneză relatează că rachetele au lovit o zonă în care se uscau cereale în Przewodow, un sat din estul Poloniei, în apropiere de granița cu Ucraina. „Pompierii sunt la fața locului – nu este clar ce s-a întâmplat”, a declarat pompierul Lukasz Kucy. Moscova a lansat miercuri un număr mare de rachete asupra Ucrainei, lăsând fără curent electric șapte milioane de gospodării.

Secretarul de presă al Departamentului american al Apărării, generalul de brigadă Pat Ryder, a declarat că SUA „sunt la curent cu informațiile din presă care susțin că două rachete rusești au lovit o locație din interiorul Poloniei, în apropierea graniței cu Ucraina”, dar că în prezent nu dețin informații oficiale care să confirme aceste informații, potrivit CNN.

Departamentul Apărării a repetat că SUA „va apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO”, în timp ce așteaptă mai multe informații.

Vezi imagini video și foto de la locul exploziei pe site-ul publicației poloneze Onet


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol