14 iunie 2021, 5:48

Ramona Miletic, prima româncă viceprimar în Viena

Viena este celebră pentru spiritul sărbătorilor de iarnă pe care îl transmite întreigii lumi. Cu muzică, decoraţiuni şi multă civilizaţie. Viena este orașul minune care a cucerit-o pe viaţă şi pe Ramona Miletic, o tânără din comuna argeşeană Ungheni, care de 11 ani locuieşte, iubeşte şi se dezvoltă în capitala Austriei.

Iar vienezii i-au apreciat iubirea cu care le răspunde de fiecare dată şi la alegerile locale au ales-o să fie viceprimar într-un district al Vienei, relatează stiri.tvr.ro.

Este prima româncă într-o astfel de funcţie. O funcţie care îi permite să aibă planuri mari pentru o comunitate cu peste 100.000 de locuitori. Şi mulţi turişti.

Ramona are o echipă în care a implicat adesea români.

Ramona Miletic a fost timp de doi ani consilier al primăriei de acolo, iar de acum succesul și responsabilitatea sunt mari, mai ales că Viena este de câțiva ani capitala cu cel mai înalt nivel de trai din lume.

Planurile continuă, pentru a învinge pandemia, pentru a readuce viața unui oraș emblematic la normal. Pentru ca oricine din lumea largă să poată trăi măcar o clipă spiritul vienez.

Ramona este viceprimar în Simmering pentru următorii 5 ani. Şi îşi doreşte ca împreună cu întreaga echipă să contribuie la realizarea unui sistem medical mai puternic, a unei infrastructuri mai eficiente și o comunitate foarte solidară.

În urmă cu doi ani, Ziarul Românesc anunța o veste bună pentru comunitatea românească din Austria: primăria unui sector din Viena avea un consilier român, fiind pentru prima dată când o româncă intra în structurile locale ale vreunei primării din această țară. Succesul era cu atât mai mare, cu cât Vienei, în 2018, i-a fost atribuit titlul de capitala cu cel mai înalt nivel de trai din lume.

De atunci, Ramona s-a implicat în multe proiecte ale administrației locale, dar nu și-a uitat niciodată conaționalii. A organizat la Viena, împreună cu consilii județene din România, evenimente de promovare a României, a fost o prezență activă la biserica ortodoxă din Simmering (sectorul unde e consilier) și nu a uitat să dăruiască mărțișoare femeilor de 1 Martie.

De asemenea, a început o campanie de promovare a românilor merituoși din Austria.

De mai bine de 8 ani este membru activ al SPÖ (Sozialdemokratische Partei Österreichs), Partidul Social Democrat din Austria.

”SPÖ Simmering este casă mea politică din 2013. Pentru mine a fost întotdeauna important să lucrez pentru o societate justă social, în care toți oamenii au aceleași oportunități. Proiectarea activă a orașului și a cartierului în care trăiesc este o chestiune apropiată inimii mele”, a declarat ea pentru Ziarul Românesc.

Sursa foto: Ziarul Românesc


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.