CITIRE

Raport FES – Femeile sunt tot mai atrase de...

Raport FES – Femeile sunt tot mai atrase de extrema dreaptă

Femeile sunt tot mai atrase de populismul de extremă dreapta, considerat adesea un spectru ideologic ultra-masculin, potrivit unui studiu, informează Deutsche Welle

În urma celor două proteste similare ce s-au soldat cu violențe duminică și luni în Germania, partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) şi mişcarea anti-islam Pegida au anunţat un marş comun pentru a protesta faţă de crimele comise de migranţi.

Marşul va începe sâmbătă la orele locale 17:00 (15:00 GMT) în oraşul Chemnitz din estul Germaniei, unde uciderea unui bărbat german – moarte de care sunt acuzaţi un sirian şi un irakian – a alimentat ciocniri între protestatari rivali şi atacuri spontane asupra străinilor.

Conducerea AfD din Saxonia, landul unde au avut loc violenţele, a declarat că marşul de sâmbătă le va permite oamenilor „să-l jelească împreună pe Daniel H şi pe toate victimele multiculturalismului forţat”.

Cum a apărut această aderență politică?

Chiar dacă partidele populiste au tendința de a propaga o „imagine anacronică” a feminității, asta nu a împiedicat ca 17% dintre femeile din Germania să voteze la ultimele alegeri parlamentare AfD, menționează FES. Același succes în rândul votantelor l-a avut în Polonia și PiS, aflat la guvernare: numărul femeilor l-a depășit în sufragii pe cel al bărbaților la scrutinul din 2015.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.