30 mai 2024, 15:26

Rata de infectare cu noul coronavirus pe fiecare localitate din România. Cum vor începe școlile

Direcțiile de Sănătate Publică au publicat listele cu situația epidemiologică a fiecărei localități din România.

Pe baza listei se stabilește după care dintre cele 3 scenarii vor funcționa școlile.

Documentul cuprinde numărul de cazuri noi confirmate în ultimele 14 zile (inclusiv 6 .09.2020) și este realizat la nivel național de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică din data de 7 septembrie, ora 10.00, precizează Ministerul Sănătății.

Scenarii

Scenariul 1, sau scenariul verde, constă în participarea tuturor elevilor la cursuri, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, scrie digi24.ro.

În scenariul 3, sau scenariul roșu, toți elevii vor face cursuri online. Cele mai multe localități în zona roșie, în care se recomandă ore online, sunt în Arad, Cluj, Sibiu sau Neamț.

La 14 septembrie

Ministrul Educației a declarat că școala va începe la 14 septembrie.

“Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an școlar în condiții de siguranță epidemiologică”, susține ministrul Sănătății, în comunicatul în care au dat publicității datele din fiecare localitate.

Până în 10 septembrie, în funcţie de aceste date, de particularităţile locale, de infrastructura şi resursele umane ale fiecărei unităţi de învăţământ, consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ va propune Inspectoratului Şcolar Judeţean/ al Municipiului Bucureşti aplicarea unuia dintre scenariile de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ. Nu este obligatoriu ca școala să aleagă să înceapă orele exact cum este încadrată localitatea în analiza INSP.

Trei sectoare din București intră sub scenariul galben. Rata de infecție în București este de 1,12 la 1.000 de locuitori

Sectoarele 1, 2 și 6 intră în noul an școlar cu scenariul galben, iar restul cu scenariul verde, potivit hărții publicate de Ministerul Sănătății, după centralizarea datelor de la direcțiile de sănătate publică din toată țara. Sectorul 1 are cea mai mare medie de infectări la 1.000 de locuitori din toată Capitala, scrie edupedu.ro.

„Rata medie de infectare din București este de 1,12 la 1.000 de locuitori, am centralizat propunerile de la cele aproximativ 500 de unități de învățământ din Capitală”, a declarat pentru Edupedu.ro șeful DSP colonelul medic Ionel Paul Oprea.

Potrivit documenteleor publicate de Ministerul Sănătății cu privire la media raportată de localități, în Sectorul 1 media este de 1,34/1.000 de locuitori, în Sectorul 2 este de 1,17/1.000 de locuitori, iar în Sectorul 6 este de 1,03/1.000 de locuitori., mai scrie sursa citată.

Harta o regăsiți aici.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol