17 septembrie 2023, 8:31

Re-conectarea cu apa: Dâmbovița Delivery 2023, eveniment manifest

În weekendul 23-24 septembrie în București, evenimentul Dâmbovița Delivery 2023 va revitaliza, în zona Timpuri Noi – Mihai Bravu, segmentul de râu și parte din Splaiul Unirii. Turiștii și comunitățile din București se vor bucura de muzică și activități pentru toate gusturile și vârstele.

Râul Dâmbovița, un privilegiu urban de neegalat, nu și-a atins potențialul. Cu toate că traversează capitala României, râul rămâne sub exploatat, reprezentând cel mai mare spațiu nefolosit al orașului. Evenimentul manifest Dâmbovița Delivery 2023 vrea să aducă oamenii aproape, să-i apropie de natură, de apă,  și să descopere râul Dâmbovița dintr-o perspectivă nouă, prin plimbări pe apă cu canotcile Patzaikin (o experiență inedită), iar iubitorii de sporturi pe apă vor putea să se bucure în siguranță de o diversitate de activități nautice, de la caiac la paddleboard, într-un cadru urban reconectat la natură, prin redefinirea relației vizitatorilor festivalului cu apa care străbate orașul. Vizitatorii vor putea explora și întelege mai bine istoria râului Dâmbovița prin plimbări tematice, expoziții de artefacte pentru natură și vor putea crea cuiburi pentru păsări.

Evenimentul va beneficia și de un adevărat spectacol vizual: Podul Abatorului va fi transformat într-un spațiu reper, atractiv și colorat. Cuva râului va fi animată cu picturi ale animalelor autohtone, precum un omagiu închinat biodiversității regiunii.
Clădirea Industriei Bumbacului va servi ca pânză pentru un mural impresionant, care va conecta prin ilustrație ecologia și arta, două valori cheie aflate la fundamentul evenimentului. Vizitatorii vor putea să exploreze arta stradală, vor putea participa la ateliere de design botanic, de string art, de reciclare și să învețe cum își pot crea propriile accesorii.

Nu vor lipsi nici spectacolele live, două scene vor găzdui sesiuni cu selecții muzicale oferite de DJ locali, creând atmosfera perfectă pentru dans și distracție. Iubitorii de teatru vor avea parte de reprezentații cu actori talentați, iar galeriile și expozițiile de artă din cadrul evenimentului manifest vor oferi un spațiu de contemplare și apreciere ale artelor vizuale contemporane.

Sportul are și el un loc de cinste în acest eveniment. Pentru cei ce își doresc să înceapă ziua cu energie și revitalizare, yoga matinală pe râu oferă o combinație ideală de mișcare și relaxare în inima orașului. Zona dedicată sporturilor urbane va atrage atât practicanți, cât și spectatori, iar sesiunile de dans în aer liber vor aduce ritm și culoare evenimentului.

Există și locuri dedicate celor mici, unde vor fi propuse jocuri educative și ateliere creative, în timp ce târgul DezNod va oferi șansa participanților să redea viața unor obiecte vestimentare de colecție. Pentru gurmanzi, foodcourt-ul va satisface cele mai diverse gusturi culinare, de dulce la mâncare internațională și băuturi alese.

Dâmbovița Delivery 2023 nu este doar un eveniment de divertisment ci și unul care încurajează implicarea comunitară, sustenabilitatea și dezvoltarea durabilă.
Unul dintre proiectele conexe principale este crearea unei instalații artistice colaborative din bețe, care va simboliza unitatea și creativitatea comunității. Plantarea de copaci pe malurile râului va oferi nu numai un peisaj mai verde, dar și o moștenire durabilă pentru generațiile viitoare, iar ansamblul de mobilier stradal „Dâmbovița Apă Curată” va îmbia la odihnă și răcorire la cișmeaua de apă curată, provenită din Dâmbovița, va lumina trecerea de pietoni de la Podul Abatorului și va servi ca punct de întâlnire în contextul evenimentului.

Mai multe informații pe https://nodmakerspace.ro/comunitate/dambovita-delivery-2023/


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol