16 iulie 2020, 7:00

Reacția dură a lui Tudor Chirilă: „Momentul m-a închis definitiv și am considerat-o o cauză pierdută”

Tudor Chirilă este cunoscut atât pentru muzica sa cât și pentru intervențiile cu caracter civic asupra societății. Recent, artistul a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care se declară nemulțumit de faptul că a fost întrerupt în mai multe rânduri de o tânără, care spune acesta, a „zdruncinat” toată emoția sălii de teatru, iar mesajul piesei a fost distorsionat.

”Aseară la spectacol am avut din nou o domnișoară extraordinară în public. Bine, era un grup de trei, dar una a strălucit. Prima dată vorbea în același timp cu mine, la mai puțin de un metru distanță. Am fost nevoit să întrerup spectacolul pentru că pur și simplu nu puteam vorbi în același timp cu remarcile ei de popcorn. I-am explicat în șoaptă că aici e teatru, nu cinematograf, suntem vii, chiar muncim și ea ne deranjează. Avea un amestec de zâmbet tâmp și rușinat, n-aș putea să vă indic proporția între stări. Înainte de acest moment îi sunase telefonul, scurt. Asta deși la începutul spectacolului o domnișoară din echipa unteatru rugase spectatorii să-și închidă telefoanele. După ce am apostrofat-o șoptit, am reluat jocul.

Emoția noastră și a publicului fusese deja puternic zdruncinată așa că revenirea la starea inițială era dificilă. Oricum, n-am fost lăsați s-o atingem căci domnișoarei, da, aceleiași, i-a sunat alarma de la telefon. Dat colegei mele că e o alarmă, ce-ar vrea să facă? Momentul m-a închis definitiv (restaure data asta a fost amendată de colega mea ( eu aș fi abandonat o cauză pierdută). O nuanță nouă a apărut în vocea pițișoarei (rezulatul împerecherii între domnișoară și pițipoancă) : țâfna. Cu țâfnă deci, i-a explicant) și am considerat-o o cauză pierdută. Cu toate astea cred că asemenea exemplare, dacă sunt lăsate să zburde liber într-un spectacol de teatru, riscă să se substituie rolurilor noastre.

Spectacolul nostru a fost depunctat de un spectator pe mystage.ro pentru că am făcut o asemenea întrerupere în trecut. A primit trei stele și explicația că nu trebuie făcută educație cu forța. Eu răspund că n-am forțat pe nimeni, dar dacă teatrul este casa mea, atunci tu trebuie să te conformezi regulilor casei mele. Faptul că plătești bilet îți garantează accesul la spectacol, nu-ți dă și dreptul să faci ce vrei în casa mea. Da, de fiecare dată când aceste reguli sunt încălcate eu voi lua atitudine. Chiar dacă cu prețul unui scurticicuit al efemerei împliniri de catharsis”, a precizat Tudor Chirilă pe pagina sa de Facebook.

Este de remarcat faptul că acesta nu este prima poziție defensivă a artistului, acesta luând mai multe poziții atât în timpul protestelor, cât și pe domenii precum educația, ultimul single VAMA fiind un afornt asupra „învățatului pe de rost”, o practică mult prea învechită care distruge creativitatea elevilor.

Sursă Cover Foto: protv.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.