18 septembrie 2021, 15:59

Reconstrucția Catedralei Notre-Dame continuă, în curtea unui spital din Paris

Lucrările pentru reconstruierea Catedralei Notre-Dame din Paris sunt în plină desfășurare. Recent, un naos provizoriu, cu o lungime de 55 de metri, va fi realizat în apropierea Catedralei, mai exact în curtea spitalului Hôtel-Dieu, anunță Mediafax.

Actualul director actualul director generenţă al al departamentului de Asistpublică, Martin Hirsch, a promis la o zi după incendiul devastator care a distrus unul dintre simbolurile naționale ale francezilor, că toate lucrările de reconstruire se vor realiza în apropierea monumentului. Edificiul, cu o lungime de 55 de metri, 13,5 metri lăţime şi 16 metri înălţime, va fi realizat din lemn de arhitecta Anne Démians.

Publicaţia Le Journal du Dimanche (JDD) a relatat că Spitalul Hôtel-Dieu din Paris, situat în apropierea catedralei, va găzdui „naosul temporar” în grădina sa interioară, mai arată Mediafax.

În plus, jurnaliștii publicației franceze au mai menționat și faptul că proiectul va fi construit din elemente prefabricate în uzină, care urmează să fie montate într-o lună și care va costa a aproximativ 2 milioane de euro, sumă de bani obţinută integral din donaţii.

Sursă Foto: Mediafax

Nu este încă finalizat, dar este pe calea cea bună, a precizat Martin Hirsch. Tot acesta a afirmat că proiectul a cucerit-o pe Anne Hidalgo, primarul actual al Parisului.

Catedrala Notre-Dame, unul dintre principalele monumente istorice ale Parisului, care era izitată anual, în medie, de 12 milioane de persoane, a fost distrusă pe jumătate în urma unui incendiu care s-a declanșat pe 15 aprilie. Atunci, fleşa şi o mare parte din acoperiş, care conţineau mai multe sute de tone de plumb s-au prăbușit în urma flăcărilor mistuitoare.

În urma acestei tragedii, pe 11 mai Adunarea Naţională a Franţei a realizat un proiect de lege care prevede restaurarea Catedralei Notre-Dame în cinci ani, un termen considerat de unii experţi „ambiţios”, lucrările urmând să coste între 600 şi 700 de milioane de euro. menționează Mediafax.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.