23 septembrie 2023, 11:24

RECORD. A vizitat cele 7 minuni ale lumii moderne în 7 zile, doar cu mijloacele de transport în comun

Un britanic a intrat în Cartea Recordurilor după ce a vizitat cele 7 minuni ale lumii moderne în 7 zile, folosind doar mijloace de transport în comun. Aventurierul a trecut prin nouă ţări şi patru continente şi a parcurs aproape 37 de mii de kilometri.

Prima sa oprire a fost la Marele Zid Chinezesc, unde un martor a semnat dovada că englezul a fost acolo.

Din China, după o călătorie cu avionul şi cu trenul, Jamie McDonald, Gloucestershire, a oprit la Taj Mahal, în India.

Şi la Taj Mahal a fost confirmat de un martor, a făcut fotografii, apoi fără să piardă timpul s-a îndreptat spre a treia etapă a călătoriei. Anticul oraş săpat în piatră, Petra, din Iordania.

A urmat un drum ceva mai lung, până la Roma, şi la cea de a patra minune a lumii.

De la Roma, a urmat un drum foarte lung, peste Oceanul Atlantic, tocmai până în Brazilia, la Rio de Janeiro, unde este statuia lui Iisus Mântuitorul, cea mai nouă dintre minunile moderne.

Pe acelaşi continent, Jamie a ajuns şi la oraşul misterios Machu Picchu din Peru, despre care englezul a mărturisit că a fost locul său preferat din întreaga excursie.

Călătoria sa pentru stabilirea noului record s-a încheiat în Mexic, la celebra piramidă Cicen Itza.

Pentru a i se recunoaşte recordul, Jamie a trebuit să respecte câteva reguli, cea mai importantă fiind aceea de a folosi doar transportul public. El a trebuit sa păstreze toate chitanţele şi biletele care să dovedească mijloacele de transport folosite şi să fotografieze locurile vizitate.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol