20 mai 2022, 1:12

Record de cazuri în Franţa: 370.000. Nici Bulgaria nu se simte bine

Ziua de ieri a adus două recorduri de infectări, în Franța și Bulgaria.

Franța, care deja avea cifre enorme, a spart încă o dată topurile, miercuri, când a consemnat 370.000 de cazuri. Precedentul record a fost de 332.252 de cazuri noi pe 5 ianuarie, iar de atunci Franţa – unde varianta Omicron foarte contagioasă a devenit dominantă – a înregistrat alte două zile cu peste 300.000 de cazuri.

Până la mijlocul lui ianuarie, guvernul francez vrea să introducă obligativitatea unui certificat de vaccinare care va face obligatorie inocularea cu vaccinul anti-Covid pentru oricine vrea să meargă la restaurant sau să participe la evenimente în interior. Până acum, era acceptată şi prezentarea unui test negativ.

Record și în Bulgaria

Bulgaria a confirmat miercuri 7.062 de noi cazuri de infectări Covid-19. Pare puțin, dar este tot un bilanț record pentru vecinii de la sud de Dunăre, înregistrat pe fondul răspândirii variantei Omicron.

Numărul noilor cazuri, aflat în creștere de la începutul anului, depășește bilanțul atins în octombrie.

Potrivit datelor oficiale, peste 5.200 de pacienți sunt spitalizați, dintre care 580 la terapie intensivă (mai mult decât în România).

Autoritățile sanitare au spus că o creștere a numărului de spitalizări ar putea duce la impunerea de noi restricții.

Printre cei infectaţi sunt şi premierul, preşedintele şi câţiva miniștri. Toţi se află în carantină.

Sursa contaminării ar fi preşedintele Parlamentului depistat pozitiv. Nici unul nu are simptomele bolii, dar rămân în izolare conform regulilor de combatere a pandemiei din ţara vecină.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol