26 octombrie 2021, 2:16

Record de infectări în Statele Unite. Larry King, spitalizat

Record de infectări în Statele Unite, care s-au confruntat la 2 ianuarie cu 277.346 de cazuri noi de infectare cu Covid-19. Printre cei afectați se numără și realizatorul tv Larry King.

Cu 277.346 de cazuri noi, SUA au înregistrat un total de 20,38 milioane de cazuri de la începutul pandemiei şi 349.920 de morţi. Este  de departe ţara cel mai grav afectată de coronavirus. Sâmbătă doar, 2.378 de persoane au decedat.

Record de infectări în Statele Unite. Campania de vaccinare merge prost

Statele Unite au demarat campania lor de vaccinare la 14 decembrie. Peste 4,2 milioane de persoane din întreaga ţară au fost imunizate, cu mult sub promisiunea de 20 de milioane făcută de administraţia preşedintelui Donald Trump înainte de sfârşitul lui 2020, campania lovindu-se de importante întârzieri în distribuirea vaccinului.

Pe acest fundal o știre cel puțin bizară și-a făcut loc.

Poliţia din localitatea  Grafton (Wisconsin) a arestat un farmacist care a decongelat intenţionat peste 500 de doze de vaccin produs de Moderna, conştient fiind că astfel vaccinul îşi pierde din proprietăţi.

Farmacistul, angajat într-un spital, a scos săptămâna trecută dozele din congelator şi între timp 57 dintre ele au fost deja injectate unor persoane, care conform presei locale sunt probabil cadre medicale din acel spital.

El şi-a recunoscut fapta, dar încă nu este clar de ce a făcut-o. FBI şi Agenţia pentru Alimente şi Medicamente investighează cazul. Farmacistul riscă acum inclusiv o pedeapsă cu închisoarea.

Persoanele cărora le-au fost administrate acele doze au fost informate că acestea nu sunt dăunătoare, însă ar putea avea o eficacitate diminuată şi deocamdată nu s-a luat o decizie cu privire la o posibilă repetare a vaccinării lor.

Larry King, spitalizat

Cunoscutul jurnalist american Larry King a contractat COVID-19 şi este internat în spital de peste o săptămână la Los Angeles, a anunţat sâmbătă CNN, canalul de televiziune american unde a lucrat timp de 25 de ani, scrie The Guardian.

Larry King, 87 de ani, a fost internat la Cedars Sinai Medical Center, potrivit „unei surse apropiate familiei”, a precizat CNN.

Jurnalistul suferă de diabet de tip 2 şi a cunoscut numeroase probleme medicale, în special mai multe crize cardiace, cancer pulmonar şi anghină pectorală, o boală provocată de scăderea fluxului sanguin către inimă.

Timp de 25 de ani a prezentat emisiunea „Larry King Live”. El a luat interviuri tuturor preşedinţilor americani cu începere din 1974 şi unor lideri politici, ca palestinianul Yasser Arafat sau preşedintele rus, Vladimir Putin, precum şi unor vedete ca Frank Sinatra, Marlon Brando sau Barbra Streisand.

El este una dintre figurile cele mai marcante ale istoriei televiziunii americane, cunoscut pentru mânecile sale suflecate, cravatele multicolore, bretelele şi ochelarii săi cu rame mari.

Larry King a părăsit CNN în 2010.

În prezent, este în proces de divorţ cu a şaptea soţie, Shawn King, cu 26 de ani mai tânără decât el.

În vară, el a suportat o dublă tragedie, când doi dintre copiii săi au decedat. Fiul său Andy a murit în urma unui atac de cord la 65 de ani, iar fiica sa Chaia de cancer la 51 de ani.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.