23 august 2023, 23:18

Record. „Doamna cu evantai” s-a vândut pentru 86 de milioane de euro

Un tablou de Klimt a doborât recordul de vânzare în Europa. Este vorba de lucrarea „Doamna cu evantai”, a pictorului austriac Gustav Klimt, care s-a vândut la Londra pentru 74 de milioane de lire sterline (peste 86 de milioane de euro).

„Lady with a Fan”, o lucrare târzie a pictorului decedat în 1918, a detronat astfel precedentul record european deţinut din februarie 2010 de o sculptură a lui Alberto Giacometti, „Walking Man I”, vândută la vremea respectivă pentru 65 de milioane de lire sterline, tot la Casa Sotheby’s.

Sotheby’s, care a organizat vânzarea, a descris această lucrare, una dintre ultimele picturi ale lui Klimt (1862-1918), ca fiind „nu numai vedeta sezonului estival de licitaţii de la Londra, ci şi una dintre cele mai frumoase şi mai valoroase oferite vreodată în Europa”.

Anul trecut, la o licitaţie organizată la casa Christie’s din New York a colecţiei de artă a cofondatorului Microsoft Paul Allen, un tablou de Klimt, „The Birch Forest”, a fost vândut cu 104,5 milioane de dolari.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol