27 februarie 2020, 6:15

Record la nivel global pentru luna iunie 2019. Au fost cele mai mari temperaturi din istoria înregistrărilor meteorologice 

Luna iunie 2019 – Cea mai călduroasă lună iunie la nivel global din istoria înregistrărilor meteorologice

Luna iunie 2019 – Record la nivel global, cele mai mari temperaturi din istoria înregistrărilor meteorologice

Luna Iunie a acestui an a fost cea mai călduroasă din ultimii 140, stabilind și un record global, anunță un raport unar din domeniul realizat de Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA) din SUA, potrivit Agerpres.

Un alt asemenea record a fost stabilit tot în luna iunie a anului 2016, însă, temperaturile din acest an au reușit să dărâme precedentul record. Astfel, se poate spune că luna iunie a acestui an marchează cea de-a 414-a lună consecutivă şi cea de-a 43-a lună iunie în care temperaturile globale au fost peste valorile medii consemnate în baza de date NOAA.

Se pare că datele, comparate cu mai multe analize guvernamentale, arată o tendință constantă de încălzirecare ar putea transforma anul 2019 în cei mai călduroși ani din istorie. Mai mult decât atât, raportul mai arată și faptul că temperaturile globale terestre şi oceanice au fost cu 0,95 de grade Celsius mai mari decât media secolului al XX-lea, de 15,5 grade Celsius.

Alte recorduri ale temperaturilor ridicate pentru luna iunie 2019 au mai fost înregistrate în mai multe regiuni ale Europei centrală și de est, nordul Rusiei, Asia, Africa, America de Sud, precum şi în zone din oceanele Indian, Pacific şi Atlantic, a precizat NOAA, potrivit Agerpres.

Se pare că, raportul NOAA mai trage un semnal de alarmă și în ceea ce privesc nivelurile banchizei Oceanului Arctic. Potrivit raportului, banchiza Oceanului Arctic a înregistrat a doua cea mai mică întindere pentru o lună iunie în ultimii 41 de ani şi se situează cu 10,5% sub media consemnată în perioada 1981-2010.

Sursă Foto: newsroom.ucla.edu


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.