17 ianuarie 2022, 8:29

Record mondial pentru Elena Pagu, o atletă de 92 de ani care obține aurul la 3 km marș

Elena Pagu nu se dezminte nici la 92 de ani și jumătate. Sportivă care sfidează vârstă a reușit o nouă cursa extraordinară la Campionatul Mondial de Masters Indoor, Polonia. Devine mai rapidă pe zi ce trece. Elena Pagu a reușit un timp mai bun cu 5 secunde față de anul trecut pe această distanță.

Elena Pagu a concurat în proba de 3 kilometri marș la categoria 90+. A terminat pe primul loc și a stabilit un nou record mondial al categoriei, potrivit aimx.ro.

Nicio concurență din lume nu s-a mai înscris la startul cursei de 3 km marș, categoria 90+. Româncă Elena Pagu a fost propriul ei adversar. S-a luptat însă și cu timpul. Și l-a învins. Sportivă și-a îmbunătățit propria performanță pe această distanță și continuă să dețînă recordul mondial. A parcurs cei 3 kilometri în 27.25.90, față de 27.30.23 în 2018.

Elena Pagu a fost mai rapidă că o mexicancă de la 75+ și o americancă de la categoria 80+. „Acesta este modul meu de viață! Nu se poate altfel pentru mine. Nu pot să trăiesc fără să îmi depășesc limitele. Vreau să mă compar cu atletele mai tinere. Sunt bucuroasă când concurez, îmi da un sentiment unic și satisfacție”,declara Elena Pagu pentru sursa menționată anterior.

Elena Pagu s-a născut 25 iulie 1926, în localitatea Dumbrava Roşie, lângă Piatra-Neamţ. A început să se antreneze de la 9 ani, când mergea 18 km pe zi până la şcoală. Elena Pagu a colindat lumea. Este multiplă campioană mondială şi europeană la marş. În 1983, s-a mutat în Bucureşti, unde s-a alăturat unui colectiv format din 16 foşti atleţi, ajunşi veterani.

Elena Pagu s-a apucat de alergat cu puțin timp înainte de a ieși la pensie, încercând să scape de o depresie. Locuiește într-un apartament din Vitan, în care are o vitrină plină de medalii câștigate de-a lungul anilor.

Sursa www.gazetaromaneasca.com

Sportivă a început să alerge atunci când a ieșit la pensie , la 57 de ani. Timp de 35 de ani a lucrat că asistență de ocrotire în Bacău și Satu Mare. România are 5 medalii la Campionatul Mondial de Masters Indoor după primele 3 zile de concurs: 3 de aur, una de argint și una de bronz.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.