4 iunie 2020, 9:53

Record mondial stabilit de o țară. Nu mai eliberează pașapoarte din lipsa banilor

Zimbabwe a devenit prima țară din lume care nu mai poate elibera pașapoarte. Această măsură a fost luată de către toate ghișeele Serviciului de pașapoarte pe motiv că nu mai au suficienți bani pentru a funcționa. Astfel, persoanele care aveau nevoie de un pașaport au fost trimise acasă și rugate să se întoarcă șa anul, scrie France TV Info, citat de Adevărul.ro.

Contactat de Agenția Franceză de Presă, un funcționar din cadrul Ministerului de Interne de la Harare a putut confirma informațiile, ba mai mult a explicat si faptul că acest serviciu va putea redeveni valabili abia la anul. Acesta a mai precizat și faptul că o astfel de decizie nu face parte din nicio strategie politică de izolare a țării de restul lumi, ci că nu sunt suficienți bani la buget pentru plata unor servicii de acest gen.

Potrivit sursei citate anterior, Zimbabwe nu mai dispune de valută, fapt ce o pune în postura de a nu mai putea cumpăra hârtia și echipamentele necesare tipăririi efective a pașapoartelor. Totodată, actualul regim din Zimbabwe a interzis tranzacţiile în valută în interiorul ţării.

În ciuda tuturor încercărilor și promisiunilor președintelui Emmerson Mnangagwa de a relansa economia țării, acesta a recunoscut recent că situația este atât de serioasă încât există și „o criză a paşapoartelor“.

Sursă Foto: lonelyplanet.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.