14 aprilie 2024, 21:20

Record. Veniturile Greciei din turism sunt mai mari decât cele de dinainte de pandemie

Veniturile Greciei din turism au înregistrat un nou record în primele şapte luni din 2023.

Datele publicate de Ekathimerini  estimează că pe ansamblul acestui an vor fi aproximativ 35 milioane de vizitatori străini, iar veniturile din turism vor depăşi 20 de miliarde de euro, depăşind precedentul nivel record, de 18,17 miliarde de euro, stabilit în 2019.

Conform datelor publicate de Banca Centrală a Greciei, în primele şapte luni din acest an veniturile din turism au urcat cu 13,21%, la 10,321 miliarde de euro, faţă de 9,116 miliarde de euro în perioada similară din 2019, ultimul an înaintea pandemiei.

La finalul anului se preconizează venituri de 21 de milioane de euro, c 15% mai mari decât cele din 2019.

Conform analizelor, anul acesta pachetele de cazare au avut o medie a numărului de zile mai mică, însă acest lucru a fost compensat de creșterea tarifelor.

Octombrie și noiembrie, extrem de atractive

Mai mult, lunile  octombrie și noiembrie au devenit extrem de atractive. Cererea solidă pentru vacanţe în perioada toamnei, din ţări ca Germania şi Marea Britanie, au reprezentat motivul pentru care TUI AG, cea mai mare agenţie de turism din Europa, şi-a extins activitatea în statul elen până în noiembrie, adăugând peste 30.000 de locuri la cursele aeriene din Marea Britanie spre Grecia şi Turcia.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol