14 ianuarie 2023, 10:08

VIDEO Recorder – fenomenul care a zguduit piața de media din România

Într-o societate profund politizată, calitatea presei din România nu a făcut notă discordantă degradându-se considerabil. Din păcate, presa este atinsă constant de interesele meschine ale unor anumiți sus-puși, informația fiind mai mereu trunchiată sau modelată în funcție de caz. Ca o consecință, presa de calitate a devenit cu atât mai prețioasă cu cât sunt puține publicații care au curajul și găsesc resurse să facă jurnalism ca la carte.

La o primă citire, Recorder.ro aduce un suflu de prospețime în știre. De curat. De informație documentată și argumentată pertinent, fără cosmetizări politice de niciun fel. Analize, interviuri, reportaje sau anchete, toate reprezintă realitatea așa cum e. Uneori crudă, alteori optimistă, de fiecare data prezentată însă în mod direct, nedisimulat.

La o a două vedere, rămânem fideli primei impresii: Profesionalism. Acuratețe. Curiozitate. Transparență. Atenție orientată spre public, cu o preocupare permanentă de a aduce ceva nou, altfel. De a transforma informațiile factuale în emoții: Dacă îl pierzi pe cititor în primele cinci rânduri, nu ți-ai făcut treaba cum trebuie, comenteză Răzvan Ionescu, fondator Recorder.ro

Backgroundul jurnaliștilor care au pus bazele Recorder.ro, Răzvan Ionescu, Andrei Crăciun, Cristian Delcea și Mihai Voinea a reprezentat un aport considerabil în toată această idee de presă quality.  Echipa a reușit într-un timp relativ scurt să construiască un produs media calitativ, păstrând liniile profund obiective și transparente ale jurnalismului tradițional.

Ce se întâmplă la Recorder este întoarcerea la regulile jurnalistice. De a încerca să înțelegi care este agenda publicului, care sunt subiectele care preocupă publicul pe care îl servești, cum poți să vii cu un unghi de abordare special și care să aducă ceva nou. Ce făceau și jurnaliștii acum 200 de ani (…), a subliniat Răzvan Ionescu.

Astfel, pe principiul Decât mult și prost, mai bine puțin și bun, Recorder.ro reprezintă unul dintre puținele site-uri care se pot mândri cu un produs media transparent, orientat spre citator și nevoile lui și care nu deservește nicicând înterese obscure.

Urmăriți în cele ce urmează un material video semnat Edițiadedimineață.ro și MediaStandard.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol