CITIRE

Rectificarea bugetară se decide astăzi în ședința ...

Rectificarea bugetară se decide astăzi în ședința CSAT

Ședința CSAT este convocată asăzi la ora 13:00, cu scopul de a fi dat avizul pentru rectificarea bugetară, pentru instituțiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru anul 2018.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că va prezenta, marţi, în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), o variantă diferită a rectificării bugetare, cu alocări suplimentare pentru SIE, SPP şi STS, dar care vor rămâne pe minus la rectificare.

„Ministerul Apărării şi Ministerul Afacerilor Interne vor rămâne cu aceleaşi sume, precum cele prevăzute în rectificarea prezentată la 3 august, conform precizărilor făcute de ministrul Finanţelor. În plus, la Serviciul Român de Informaţii rămâne tăierea de 113 milioane de lei. La Administraţia Prezidenţială a rămas diminuarea de peste 11 milioane lei a bugetului iar la Serviciul de Informaţii Externe „per ansamblu, structura rămâne cu un minus de 2,8 milioane de lei. La fel, Serviciul de Pază şi Protecţie are o modificare pozitivă, de plus 7,6 milioane lei, dar pe ansamblu rămâne cu minus de 15 milioane lei. Ultima structură, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, a fost o influenţă pozitivă de 2 milioane de lei la bunuri şi servicii, în vederea derulării unor achiziţii la fel în vederea preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, dar pe ansamblu structura rămâne cu un minus de 14,1 milioane lei”, a declarat Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Guvernul Dăncilă a cerut convocarea unei ședințe CSAT în regim de urgență, precizând că: „refuzul preşedintelui României de a convoca de urgenţă CSAT pentru avizarea proiectului rectificării bugetare poate periclita nu doar veniturile categoriilor cele mai vulnerabile, adică pensionarii, mamele şi copiii, ci şi accesul pacienţilor la serviciile medicale”. În replică, preşedintele Iohannis a susţinut că Guvernul minte, el punctând că Executivul putea să facă rectificare bugetară în orice domeniu fără niciun aviz de la CSAT, cu excepţia zonei de securitate naţională.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.