17 septembrie 2022, 20:57

Ucrainenii din Brașov au muțumit pentru ajutor, organizând o ”petrecere cu lacrimi în ochi”, pe străzile orașului

Refugiaţii care s-au stabilit în Braşov au organizat, la 5 luni de la izbucnirea războiului din Ucraina, un eveniment în semn de recunoștinţă pentru românii care i-au primit şi au ajutat.

A fost și primul eveniment la care a participat și noul ambasador al Ucrainei la Bucureşti. Diplomatul le-a mulţumit românilor că i-a primit cu brațele deschise.

Artiștii ucraineni au pregătit expoziții, concerte și spectacole de dans, iar copiii au exersat coregrafii ca pentru o serbare de final de an școlar. Iar femeile au pregătit mâncare tradițională, așa cum făceau acasă de sărbători.

Primăria din Braşov şi mai multe organizaţii neguvernamentale au constituit un grup de lucru „Braşov pentru Ucraina”. Și au făcut tot ce au putut că să-i ajute pe refugiați, relatează stiri.tvr.ro.

De la deschiderea centrului, peste 3.000 de ucraineni au beneficiat de servicii gratuite de cazare, hrană, produse de igienă personală, consiliere psihologică şi asistenţă juridică. Centrul de Integrare pentru Migranți este foarte solicitat în ultima perioadă pentru cursuri de limba română.

Noul ambasador al Ucrainei, Igor Prokopciuk, a vrut ca prima lui vizită în țară noastră să fie la Brașov pentru a le mulțumi localnicilor care i-au primit cu brațele deschise pe refugiați: ”Milioane de oameni au trebuit să-şi părăsească casele. O parte au venit, aici, în comunitatea Braşovului, unde au fost primiţi cu ospitalitate călduroasă. Şi vreau să mă folosesc de această ocazie, să adresez mulţumirile mele cele mai călduroase administraţiei oraşului, primarului Braşovului, comunităţii de afaceri şi braşovenilor”, a declarat Igor Prokopciuk, noul ambasador al Ucrainei la Bucureşti.

S-a cântat imnul național al Ucrainei și a fost ținut un moment de reculegere în memoria celor care au murit pe câmpul de luptă.

Sursa foto: brasov.net


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol