25 noiembrie 2022, 10:34

Regele Charles al III-lea îi primeşte şi oferă o recepţie pentru oaspeţii care sosesc pentru funeraliile Reginei

Regele Charles al III-lea îi primeşte şi oferă o recepţie pentru oaspeţii care sosesc pentru funeraliile care vor avea loc luni. Un minut de reculegere va fi ţinut pe întreg teritoriul Regatului Unit la ora 19:00 GMT.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii este expus public pentru ultima zi, duminică, în cursul serii urmând să fie ţinut un minut de reculegere la nivel naţional în memoria sa, înaintea funeraliilor de stat de luni.

Ultima ocazie pentru a trece pe la catafalcul Reginei

Duminică va fi probabil ultima ocazie pentru ca publicul să treacă pe la catafalcul suveranei, sicriul rămânând expus în Westminster Hall până în zorii zilei de luni, înainte de funeraliile de stat de la Westminster Abbey.

Defilarea populară se apropie de final, delegaţiile oficiale se adună: publicului mai are doar câteva ore la dispoziţie duminică pentru a se reculege lângă sicriul Reginei Elisabeta a II-a, înainte de funeraliile de stat, luni, în prezenţa unor lideri din întreaga lume, comentează AFP, preluată de agerpres.ro.

Ajuns la Londra sâmbătă seara împreună cu soţia sa, Jill, preşedintele american, Joe Biden, se va alătura şefilor de stat străini, printre care francezul Emmanuel Macron, reuniţi de Charles al III-lea duminică la finalul zilei, primul mare rendez-vous diplomatic al noului suveran în vârstă de 73 de ani.

Custodele Coroanei României, la recepția de Stat, înaintea funeraliilor

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi ASR Principele Consort participă, duminică, la Palatul Buckingham, la recepţia de Stat, oferită de Regele Charles al III-lea şi de Majestatea Sa Regina Consort, informează Familia Regală a României.

Sursa citată precizează că, în cursul serii, Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu, împreună cu Principesa Elena şi soţul său, Alexander Nixon, se vor închina la catafalcul Reginei Elisabeta a II-a, la Parlamentul Britanic, în Westminster Hall.

Custodele Coroanei şi Principele Consort au sosit la Londra sâmbătă, pentru a participa la Funeraliile de Stat ale Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Omagiul Reginei Consoarte

Regina Consoartă Camilla i-a adus un omagiu duminică Elisabetei a II-a, o „femeie solitară” care a trebuit „să îşi croiască propriul rol” într-o lume condusă de bărbaţi.

Trebuie să fi fost atât de greu pentru ea să fie o femeie solitară. Nu existau femei prim-miniştri sau preşedinţi. Ea era singura, deci cred că şi-a croit propriul rol„, a spus soţia regelui Charles al III-lea.

Prima intervenţie a noii Regine Consoarte după decesul Elisabetei a II-a, pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, urmează să fie difuzată integral de BBC duminică, înainte de un minut de reculegere păstrat în întreg Regat Unit la orele 20.00 (19.00 GMT).

Și la Viscri, un ultim omagiu adus Reginei

Ambasadorul britanic Andrew Noble şi membri ai comunităţii din Viscri, judeţul Braşov, vor aduce duminică un ultim omagiu Majestăţii Sale Reginei Elisabeta a II-a în incinta „Casei Albastre”, deţinută de actualul suveran, Majestatea Sa Regele Charles al III-lea.

Duminică, 18 septembrie, în seara dinaintea Funeraliilor de Stat, guvernul britanic a invitat publicul să participe la un Moment Naţional de Reculegere pentru a reflecta asupra vieţii şi moştenirii Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a. Acest moment va fi marcat şi în România, duminică, 18 septembrie, la 20,00 ora locală, de către ambasadorul britanic Andrew Noble şi membri ai comunităţii dornici să aducă un ultim omagiu Majestăţii Sale Reginei Elisabeta a II-a în satul Viscri din judeţul Braşov, în incinta binecunoscutei „Case Albastre”, deţinută de actualul suveran, Majestatea Sa Regele Charles al III-lea„, a informat Ambasada Marii Britanii.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol