4 decembrie 2020, 1:15

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se adresează națiunii. De ce este considerat un discurs istoric

Din 19 martie, Castelul Windsor, situat la vest de Londra, este reședința Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii și a Prințului Philip. Noul coronavirus impune schimbări până și capetelor încoronate ale lumii.

Pentru a fi mai protejați, date fiind vârstele lor înaintate, Regina i Prințul s-au retras la Windsor, locul din care suverana a decis să se adreseze națiunii la vreme de pandemie.

În vârstă de 93 şi, respectiv, 98 de ani, ei fac parte din grupul de risc pentru COVID-19.

Anturajul lor a dat asigurări că ei sunt sănătoşi şi urmează directivele Guvernului. Prinţul moştenitor Charles (71 de ani) a contractat boala, dar a ieşit recent din carantină şi, de asemenea, se simte bine.

Înregistrare

Discursul televizat a fost înregistrat la Castelul Windsor și va fi difuzat duminică la orele 19.00 GMT în atenţia britanicilor şi naţiunilor Commonwealth, fiind considerat unul istoric.

Este al patrulea de la începutul domniei de 68 de ani a reginei Elisabeta a II-a.

Celelalte trei mesaje ale Reginei în timp de criză sau de doliu au avut loc în 1991, cu ocazia primului Război din Golf, în 1997 ,în ajunul funeraliilor prinţesei Diana, şi în 2002, după decesul mamei sale.

Mesajul

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va saluta răspunsul britanicilor la provocarea lansată de coronavirus, duminică seară.

„Sper că, în anii care vor veni, toată lumea va fi mândră de modul în care am rezolvat această provocare”, va spune Regina, potrivit fragmentelor difuzate sâmbătă de serviciile sale, citate de rtl.fr.

„Iar cei care ne vor urma vor spune că britanicii din această generaţie au fost la fel de puternici ca ceilalţi”, iar „calităţile autodisciplinei, determinării binevoitoare şi camaraderiei caracterizează în continuare această ţară”, va adăuga şefa statului într-un discurs „profund personal”, potrivit serviciilor regale.

Cifre-record

Mesajul regal va avea loc la o zi după anunţul unui nou record cotidian de încă 708 decese în cazul unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus într-o singură zi în Regatul Unit, printre care un copil de cinci ani. Aceasta ridică la 4.313 totalul persoanelor decedate în spitalele britanice de la începutul pandemiei.

În total, în ţară au fost înregistrate 41.903 cazuri pozitive. Premierul britanic, Boris Johnson, a fost şi el contaminat.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.