23 aprilie 2024, 18:49

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu își serbează niciodată ziua de naștere, află care este motivul

La data de 6 februarie 1952, Elisabeta a II-a a fost proclamată regină a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și încoronată la data de 2 iunie 1953, la catedrala Westminster din Londra.

Elisabeta s-a născut în Londra ca prim copil al Ducelui și Ducesei de York, mai târziu cunoscuți ca Regele George al VI-lea și Regina Elisabeta, urmând o educație în privat acasă. Tatăl ei s-a urcat pe tron la abdicarea fratelui sau Edward al VIII-lea în 1936, atunci când Elisabeta a II-a a devenit urmașă la tron.

A început să preia obligațiile publice în cursul celui de-al Doilea Război Mondial, servind în Serviciul Teritorial Auxiliar. În anul 1947, ea s-a căsătorit cu Printul Filip, Duce de Edinburgh, un fost prinț al țărilor Grecia și Danemarca, cu care a avut 4 copii: Charles, Prințul de Wales; Anne, Prințesă Regala; Andrew, Duce de York; și Edward, Conte de Wessex.

A urcat pe tron la data de 6 februarie 1952. Regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh în viață din întreaga lume, iar în istoria Marii Britanii are cea mai lungă domnie, depășind-o pe regina Victoria la 9 septembrie 2015. A domnit mai mult decât cei patru precursori ai ei la un loc (Eduard al VII-lea, George al V-lea, Eduard al VIII-lea și George al VI-lea). Jubileele de Argint, de Aur și de Diamant ale reginei Elisabeta a II-a s-au sărbătorit în 1977, 2002 și respectiv 2012.

sursa: gandul.info

Conform descopera.ro, data de 21 aprilie 1926 semnifică nașterea reginei Elisabeta a II-a, însă suverana britanică este sărbătorită oficial în luna iunie. Această lună este tradițional marcată printr-o ceremonie denumită „Trooping the Colour” (Salutul Culorilor), ce reprezintă celebrarea unui suveran britanic născut în luna iunie a anul 1748.

Această ceremonie își are originea din trecut în pregătirile pentru război, când toate steagurile erau strânse și arătate soldaților britanici înainte de luptă, pentru ca aceștia să le recunoască în iureșul bătăliilor.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol