5 decembrie 2023, 17:22

Regina Maria a României dă numele unei străzi din Paris. De ce o respectă francezii

O stradă din Paris poartă numele Reginei Maria a României.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României, și Principele Radu au inaugurat marți, 15 octombrie, la Paris „Promenada Reginei Maria a României”, situată pe malul Senei, în proximitatea Turnului Eiffel.

Autorităţile franceze au luat această hotărâre în semn de omagiu față de rolul și implicarea în Conferința de Pace de la Paris ce a urmat Primului Război Mondial, informează gds.ro.

Inițiativa a fost susținută de Ambasada României în Franța, de Andre Chassaigne, șeful Grupului de Prietenie Franța-România din Adunarea Națională, și de vice-primarul Parisului, Catherine Vieu-Charier. Printre participanți au fost și Adrian Cioroianu, ambasadorul României la UNESCO, ÎPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, reprezentanți ai Bisericii Greco-Catolice române din Franța și membri ai comunității românești din Franța, dar și Luca Niculescu, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României la Paris, și consilierul de Stat Sandra Pralong, arată romaniaregala.ro.

A fost dezvelită placa inaugurală care consfințește atribuirea numelui Reginei Maria acestei străzi, situată într-una dintre cele mai prestigioase arii ale capitalei Franței.

sursa foto: romaniaregala.ro

sursa foto: ziarulmetropolis.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol