23 iulie 2024, 8:59

Reglementări UE mai stricte pentru combaterea dezinformării ecologice

Uniunea Europeană implementează reglementări mai stricte pentru a se asigura că întreprinderile furnizează informații corecte și transparente cu privire la impactul asupra mediului.

Aceste măsuri urmăresc să protejeze consumatorii de declarațiile înșelătoare și să încurajeze întreprinderile să adopte practici durabile reale.

Sunt interzise afirmațiile privind „neutralitatea climatică“ a produselor și serviciilor pe baza compensării emisiilor de carbon. Amendamentul directivei garantează obținerea de către consumatori de informații clare, relevante și credibile cu privire la produse și servicii.

Lista practicilor comerciale interzise va include afirmațiile generale nesusținute cu privire la mediu.

Legislația face parte din cadrul legislativ de responsabilizare a consumatorilor în scopul transformării ecologice și urmărește să protejeze consumatorii de practici ecologice înșelătoare.

Conform unui studiu al Comisiei Europene din 2020, jumătate dintre afirmațiile legate de mediu sunt false sau înșelătoare. Consumatorilor nu le este ușor să facă diferența între descrierile ce corespund realității și cele care „dezinformează în raport cu mediul“.

Sursa: Ekolist.cz, Republica Cehă


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol