21 septembrie 2020, 21:34

Reguli noi pentru turiștii care călătoresc în Grecia. Tot ce trebuie să știi înainte de a pleca

Românii care urmează să ajungă în Grecia, începând cu 1 iulie, vor fi nevoiți să completeze un chestionar online, cu maxim 48 de ore înainte de a intra în țară. În urma acestui demers fiecare cetățean va primi un cod de bare care ca stabili dacă persoana în cazuă va trebui să fie testată sau nu pentru depistarea coronavirusului, informează AFP, citat de Agerpres.

Noul protocol a fos impus de guvernul elen și cere tuturor turiștilor care le vizitează țara, în această perioadă, să completeze un formular online cu 48 de ore înainte de sosirea în țară. Acesta va cuprinde datele personale, țara de origine, dar și țările tranzitate în ultimele 15 zile. Măsura va intra în vigoare de la 1 iulie și va rămâne valabilă până pe data de 31 august.

Fiecare turist va primi un cod QR prin intermediul căruia va putea fi verificat, cu ajutorul telefonului mobil, la punctul de sosire. În funcție de codul respectiv, oamenii vor fi redirecționați fie către ieșire sau către spațiul de testare. În acest caz, persoana va fi nevoită să se izoleze la adresa specificată în chestionar, acolo unde va rămâne până la primirea rezultatelor testului.

Totate aeroporturile din Grecia vor fi deschise începând cu data de 1 iulie, pentru toate zborurile internaționale, iar în porturile din Patras şi Igoumenista vor putea debarca din nou feriboturi provenite din Italia, în timp ce celelalte porturi din Grecia vor fi din nou disponivile pentru primirea navelor de croazieră.

Mulțumită acestor noi proceduri vom aveam şanse mari de a putea depista majoritatea cazurilor importate”, a declarat Dimitris Paraskevis, membru al comitetului de experţi înfiinţat la Ministerul Sănătăţii din Grecia, mai menționează Agerpres.

Sursă Foto: : ideipentruvacanta.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.