4 octombrie 2023, 10:03

Remarcabil: Inteligența artificială poate detecta schizofrenia în mai puțin de un minut

Inteligența artificială începe să lucreze cot la cot cu medicii din întreaga lume, iar impactul utilizării acesteia în sistemul medical este unul uriaș.

Anomaliile detectate în mișcarea spontană a ochilor ar putea fi noua metodă de diagnosticare a schizofreniei, spun oamenii de știință.

Mai mult, diagnosticul poate fi pus de inteligența artificială, care a găsit boala în 85% dintre cazuri, doar analizând mișcările oculare ale pacienților timp de 60 de secunde, scrie Neuroscience.

Potrivit oamenilor de știință coordonați în cadrul acestui studiu de către Wang Wei, de la Academia Chineză de Științe, deficitele cognitive și toate celelalte simptome ale bolii se oglindesc în mișcarea ochilor, diferită la aceste persoane.

În cadrul cercetării, inteligența artificială a analizat mișcările oculare a 300 de pacienți (140 cu schizofrenie și 160 subiecți sănătoși).

Una dintre concluziile studiului, fără a fi singura, a fost că pacienții cu schizofrenie au avut mai multe mișcări verticale ale ochilor.

Studiul ar putea avea implicații semnificative pentru diagnosticarea precoce și identificarea persoanelor cu risc, spun oamenii de știință implicați în cercetare.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol