23 septembrie 2023, 10:58

Reprezentantul României nu s-a calificat pentru marea Finală a Eurovision

Theodor Andrei a cântat joi pe scena Eurovision 2023 de la Liverpool, iar evenimentul a fost transmis în direct şi în exclusivitate pe canalele TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+, începând de la ora 22.00. Reprezentantul României nu s-a calificat pentru marea Finală a concursului, anunță TVR.

  • Publicul din România a putut vota artistul preferat din Semifinala din 11 mai prin SMS la numărul 1399 (număr cu tarif special: 1,00 Euro+TVA/ SMS primit plus 0,05 Euro+TVA/ SMS trimis)
  • Fanii din țările care au participat în a doua semifinală la Eurovision 2023 l-au putut vota pe Theodor Andrei cu piesa“D.G.T. (Off and on)”, pe 11 mai, indicativul artistului fiind 03
  • Semifinala a doua a fost transmisă în direct și în exclusivitate pe 11 mai, de la ora 22.00, pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+.
  • Finala, care se va desfăşura la M&S Bank Arena, va fi difuzată în direct şi în exclusivitate pe 13 mai, de la ora 22.00, pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+.

Românii din țară nu l-au putut vota pe Theodor Andrei, conform Regulamentului concursului.

Fanii din ţările care au participat alături de ţara noastră în cea de-a doua Semifinală Eurovision, respectiv cei din: Danemarca, Armenia, Estonia, Belgia, Cipru, Islanda, Grecia, Polonia, Slovenia, Georgia, San Marino, Austria, Albania, Lithuania, Australia, au putut să-l voteze pe 11 mai 2023 pe interpretul melodiei “D.G.T. (Off and on)”.

De asemenea, întrucât în cadrul Semifinalei Eurovision din 11 mai au fost ascultate și piesele Spaniei, Marii Britanii şi Ucrainei, cei aflați în aceste state au putut să-l susțină şi ei pe reprezentantul ţării noastre.

Theodor Andrei a avut indicativul 03 (ordinea de intrare pe scenă), acesta fiind numărul pe care românii din diaspora au putut să îl trimită la numărul afișat pe ecran în țara din care au urmărit concursul Eurovision.

După numărarea voturilor, s-a anunțat faptul că reprezentantul României nu s-a calificat pentru Marea Finală Eurovision. Acestea au fost țările declarate câștigătoare:

Numerele de telefon/ SMS, precum şi tarifele aferente, au fost afişate în fiecare ţară de către televiziunea publică care a transmis competiţia muzicală.

Fanii din România și-au putut vota favoriții prin SMS la numărul 1399 (număr cu tarif special: 1,00 Euro +TVA/ SMS primit plus 0,05 Euro+TVA/ SMS trimis).

„Abia aştept să urc pe scenă, energia mea e la cote maxime şi sunt entuziasmat să arăt întregii lumi un show care se focusează pe valoarea artistică a melodiei. Încurajez pe toţi românii de pretutindeni să voteze cu sufletul pentru tinereţe, pentru o piesă altfel, cu spirit liber, cu dragoste şi cu energie de Rock’N’Roll! Va fi şi emoţionant, şi exploziv simultan. Vă mulţumesc din suflet pentru toată susţinerea. Votati indicativul 03 la numărul afişat pe ecran. Multă dragoste! Make love not warGive peace a chance!”, a declarat Theodor Andrei.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol