2 martie 2024, 16:01

Republica Moldova a suspendat difuzarea programelor de știri ale posturilor TV din Rusia

În perioada stării de urgență, în Republica Moldova a fost suspendată redifuzarea programelor informative și analitice ale posturilor TV rusești, transmite Rador, preluat de g4media.ro. Potrivit agenției Infotag, această decizie a fost luată miercuri seară de comisia guvernamentală pentru situaţii excepţionale.

Decizia arată că este temporar interzisă redifuzarea de știri și programe de informații și analitice „produse în state care nu au ratificat Convenția europeană privind televiziunea transfrontalieră”. Interdicția nu se aplică „filmelor artistice și de scurt metraj, și a emisiunilor de divertisment”.

Comisia pentru starea de urgență a adoptat, de asemenea, o decizie prin care permite Consiliului audiovizualului să suspende, pe perioada stării de urgență, licența de emisie a furnizorilor și autorizația de retransmisiune a distribuitorilor.

În același timp, încă de la începutul operațiunii speciale a Rusiei în Ucraina, posturile moldovenești au încetat din proprie iniţiativă să redifuzeze majoritatea programelor de informare ale posturilor TV rusești.

Sursa foto: pixabay.com

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol