2 decembrie 2020, 17:44

Restricțiile pentru persoanele care vin din România în Italia, prelungite

Italia a prelungit restricțiile pentru persoanele care vin din România, după ce Consiliul de Miniștri a aprobat o rezoluție în acest sens.

Astfel, până la data de 15 octombrie, persoanele care vin din România vor fi obligate să rămână în carantină pentru 14 zile, la domiciliu, în Italia.

La capitolul restricții de călătorie, Românie se află în atașamentul C, motiv pentru care cetățenii care au vizitat România vor trebui să efectueze carantina de 14 zile, a anunțat premierul Giuseppe Conte, potrivit mediafax.ro. 

Starea de urgență a fost prelungită

Italia a prelungit starea de urgență până la finele acestui an. Executivul de la Roma a aprobat un decret de extindere a stării de urgenţă până la 31 ianuarie, pe fondul pandemiei, potrivit unui purtător de cuvânt al guvernului.

Starea de urgenţă – un răspuns comun la crize naturale sau de sănătate ce permite autorităţilor publice să acţioneze mai rapid, ocolind birocraţia – ar fi expirat la 15 octombrie.

Totodată, purtarea măştii faciale în aer liber a devenit obligatorie de miercuri în Italia la nivel naţional, în efortul de a reduce creşterea infecţiilor cu coronavirus, a anunţat Ministerul Sănătăţii după ce guvernul a fost de acord asupra măsurii.

 

Sursă foto: thehill.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.